VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Instagram

Jag gillar verkligen instagram. Man man dela med sig av sitt liv i bilder och följa andra som är en nära och andra som bakar. Jag heter mammastartor på instagram. Välkomna

En bild säger mer än tusen ord??

Kommentera

Annons

Saffransbullar med vaniljkräm

 

Dessa underbara bullarna var dem godaste bullarna jag har bakat. Jag googlade runt på bullar och jag fastnade för ett recept. Jag använder alltid vetemjöl special för att bullarna blir mer saftiga och fluffiga.

 
Jag kommer definitivt baka dessa bullar nästa jul också. Jag bakade en halv sats och dem gick åt i ett nafs.
Gud så kallt det är i Skåne. Igår var det -22 grader på morgonen. Vincent vände i dörren och ville inte ut för det var så kallt.
 
 
 
 

 
 
 
 SAFFRANSBULLAR MED VANILJKRÄM
 
 1½ paket saffran

225 gram smör

½ liter mjölk

50 gram jäst

2 dl socker

2 ägg, löst uppvispade

10–12 dl vetemjöl special

russin till garnering, om man vill

1–2 ägg, uppvispade till pensling

Stöt saffran i en mortel med två–tre sockerbitar och rör ut med lite av   degspadet.

Låt smöret bli rumsvarmt. Ta fram mjölken och låt den stå framme ett tag också   för att inte vara kylskåpskall. Smula sönder jästen i degbunken och rör ut   med en liten del av mjölken. Slå i resten av degvätskan och klicka i smöret.

Tillsätt saffranssmulet, socker, de lätt uppvispade äggen och drygt hälften av   vetemjölet. Arbeta degen smidig, gärna i degmaskin eller med degkrokar,   eller för hand. Tillsätt bara så mycket mjöl så att den går ihop något sånär   och inte är för rinnigt kladdig, men fortfarande lite kladdig. Det brukar gå   åt kanske 9-10 dl mjöl.

Låt jäsa 20 minuter i bunken med bakhandduk över på dragfri plats. Häll upp   degen på lätt mjölat bakbord/diskbänk/bänkskiva. Skär av en bit deg för   varje lussekatt och rulla/dra ut så det blir en remsa som du sedan rullar   ihop åt vardera håll i varje kant – till klassiska lussekatter. Eller om du   har någon annan favoritform… 

Lägg bullarna på en väl smörad plåt, eller ännu hellre på en plåt med   bakplåtspapper och låt dem jäsa väl på dragfri plats under bakhandduk. Jag   brukar låta dem stå minst 30 minuter, ibland upp till en timme – det beror   på rumstemperaturen hur länge de kan stå. De ska jäsa upp ordentligt men   inte bli överjästa.

Garnera ev. med russin. Pensla försiktigt med uppvispat ägg innan de åker in i   ugnen som värmts till 200–225 grader.

Grädda i mitten av ugnen, om du inte har gasugn för då ska de alltid gräddas   högst upp. Grädda dem i ca 5-10 minuter. De ska bli gyllene men inte brända   – passa dem eftersom det går fort att bränna dem!

Om du väljer att baka flätor eller längder kan det vara gott att fylla med en   blandning av smör och riven mandelmassa, ev. smaksatt med rivet apelsinskal.   Grädda längder och flätor i 200 grader i 15–20 minuter.

 

Receptet är ifrån www.hd.se

 
 
 
 
Kommentera

Annons

Vit chokladtryffel rullad i kokos

Nu sitter jag här på kvällen med en kopp glögg och en vit chokladtryffel.
Jag hade i äkta vaniljstång och det blev en sådan härlig vaniljsmak. Vilken skillnad det är vilken vanilj man använder.
Kokosen bröt det söta väldigt bra.
Tryffel är himla lätt och göra och så fint man kan göra och lägga in dem i en fin kartong eller med lite genomskinlig plast med lite sidenband.
Man kan ju smaksätta tryfflen som man vill. Man kan ha i bailys eller sprit om man vill det. Men jag gillar inte spritsmaken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VIT CHOKLAD TRYFFEL RULLAD I KOKOS
 
1 dl grädde
100 g vit choklad
1 vaniljstång
 
 
Koka upp grädden och skär i mitten av vaniljstången och skrapa ur fröna och rör i.
Häll i den vita chokladen och låt den smälta. Häll tryfflen i en burk och låt den stå i kylen i två timmar.
Rulla bollar och rulla dem i kokos.
 
 
 
 
 
Kommentera

Annons

Kanel och kardemumma tryffel

Jag har aldrig provat tryffel innan men det var verkligen jättelätt att göra. Det var bara att koka grädde och tillsätta smör och den smaken man vill.
Jag hade inbillat mig att tryffel är jättesvårt och göra. Det låter lite svårt och lyxigt. Denna tryffel var helt underbar i smaken. De klassiska julsmakerna är underbara som dem är.
 
Julgranen kom upp igår och Vincent blev otroligt glad. Det var så roligt och se hans stora min. Nu känns det verkligen som jul här hemma. Snart är det lucia. I år har vi inget lucia tåg och se på. Så Vincent får väl lussa för mig hehe.
 
Ikväll blir det en sådan här till glöggen. Mmmmmmuuma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Annons

Saffransdrömmar

Jul inläggen fortsätter…
 
Saffransdrömmarna blev helt underbara. En spröd kaka som smakar saffran. Det är ju perfekt till kaffet!
 
December månad går så himla fort så man knappt hinner med. Jag älskar alla ljus och all julprydnad. Snart ska julgranen upp med. Vi tänkte ta upp granen runt lucia. Vincent är galen i julgranar så det ska bli jättekul och se hans min när vi tar in i en gran i huset…
 
Jag är faktiskt nästan klar med mina julklappar. Jag åkte till ullared och handlade nästan alla julklappar. Helt underbart och slippa hysterin. Nu är det bara min mamma kvar och min syster.
 
Här kommer lite bilder på saffrans drömmarna…
 
 
 
Får man bjuda på en kaka?
 
 
 
 
 
 
 
 
Saffransdrömmar
 
 

1 kuvert saffran

1 tsk hett vatten

100 g Smör

2 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 dl solrosolja

4 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk hjorthornssalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Stöt saffran med lite socker i en mortel och häll över vattnet så att saffranet löser sig. Vispa smör, socker, vaniljsocker och saffran med en elvisp i ca 5 minuter så att det blir pösigt. Tillsätt olja lite i taget.
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda varsamt ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Rulla ut degen till 2 längder och skär i bitar. Rulla till kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 12-15 min. De ska inte få färg.

 

Receptet är ifrån Norrmejerier

 
Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna