VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semle våfflor

 
Fettisdagen närmar sig och varför inte göra något annurlunda i år?
Varför inte göra semmelvåfflor med mandelmassa och grädde?
Jag är inte så förtjust i semmelbullar men detta passade mig i smaken.
 
 
SEMLE VÅFFLOR
 
100 g smält smör
4 dl mjöl
0,5 dl kolsyrat vatten
1 tsk mald kardemumma (eller mer om man så önskar)
4,5 dl mjölk
3 msk socker
2 ägg
 
GÖR SÅ HÄR
 Börja med att smält smöret.
Vispa ägg, socker och vatten. Mät upp dem torra ingredinserna och häll i äggsmeten. Häll sedan i det smälta smöret.
Låt smeten stå en halvtimme och grädda sedan.
Lägg en bit mandelmassa på våfflan och vispad grädde
 
 
 
Kommentera (2)

Hjärtformade bullar

 

 
Dessa underbara bullarna blev så saftiga och luftiga.Detta receptet kommer ifrån cookies and dreams. Men hennes recept har hon i blåbär men jag hade vaniljkräm istället.
 
BULLDEG
 
 
50 g jäst
5 dl mjölk (3%)
½ tsk salt
1 dl socker
3 tsk stött kardemumma
200 g rumsvarmt smör
ca 14 dl vetemjöl special
 
VANILJKRÄM
Marsanpulver och mjölk
 
GÖR SÅ HÄR
 
Smula ner jästen i bunken och tillsätt lite av deg vätskan som du innan värmt upp till 37 grader. Låt jästen smälta ner innan salt, socker och kardemumma tillsätts. Tärna upp smöret i bitar och klicka ner i vätskan, tillsätt därefter mjölet lite i sänder. Låt därefter din bakmaskin arbeta degen riktigt elastisk och fin i 10-15 minuter på medelhög hastighet.Täck över bunken med lock eller plastfolie (en handduk kan torka ut degen) och lås jäsa upp till dubbel storlek ca 1 timme.
 
Kavla sedan ut degen och bre på smör och häll även lite socker på degen.
Ta sedan på lite vaniljkräm.
Gör sedan smala remsor och forma till ett hjärta.
Bullarna läggs på bakplåtspapper och låt det jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla sedan på ägg och grädda i ugnen 225 grader i ca.8 min.
Låt bullarna svalna under en handduk.
Smält sedan socker och rulla bullarna i socker.
Njut!
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Blueberry cream pie

 
Jag har surfat runt på amerikanska sidor och längtat efter att baka en själv. Nu blev det av och dem blev verkligen supergod. Den var krämig och det var så gott med blåbären i. Servera gärna med vaniljvisp till.
 
BLUEBERRY CREAM PIE
 
3 1/2 dl mjöl
1 ägg
100 g smör 
0,5 dl socker
 
 
FYLLNINGEN
ca 3 dl blåbär eller efter behag
1 dl grädde
0,5 dl socker
50 g philadelaost
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk smör
 
 
GÖR SÅHÄR
Börja med att göra skalet. Blanda alla ingredinser i en blender och kavla ut och tryck ner i pajformen.
Grädda skalet i 200 grader i ca. 10 minuter.
 
Gör sedan fyllningen. Lägg alla ingredinser i en skål och rör till en smidig smet. Häll i pajformen och grädda i ca 30 min
 
 
 
 
 
 
Kommentera (4)

Chokladbolls glass

Denna ljuvliga chokladbollsglassen blev helt ljuvlig. Den blev krämig och smakade faktiskt chokladbollar. Jag strödde över kokos men om man vill så kan man ha i lite choklad om man så önskar.
CHOKLADBOLLSGLASS
3 dl grädde
2 äggulor
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 msk kaffe
2 msk havregryn
GÖR SÅHÄR
Börja med att vispa upp grädden. Vispa sedan upp socker, vaniljsocker och äggulor pösigt. Häll sedan grädden i äggblandningen och rör om. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och rör om.
Lägg smeten i en form och låt den stå i frysen minst fyra timmar.
Strö över kokos och ev. choklad.
Kommentera (2)

Nutella dagen

Idag är det nutella dagen och jag är ett stort fan av nutella. Jag har provat och göra egen nutella, kladdkakor, kakor osv.
Hoppas att jag kan inspirera er!
 
 
 
Varför inte prova en smarrig nutella kladdkaka?
 
Varför inte prova att göra en egen nutella?
 
 
Eller kanske smarriga nutella cupcakes?
 
 
Eller härligt krispiga och chokladiga crossainter?
 
 
Eller kanske en härlig nutella smörkräm till din tårta?
 
 
 
 
 
Jag hoppas att ni får en härlig nutella dag med massor av nutella!
Kommentera (4)

För att få de senaste uppdateringarna