VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Passion och citroncurd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Curd är en sorts marmelad fast inte lika söt och är mer krämig i konsistensen. Jag älskar passionsfrukt och friska smaker så denna curd passar mig perfekt!
 
Man kan äta curden som den är med lite vispad grädde och lite bär eller kan man ha den direkt på mackan.
Jag kommer att använda denna ljuvliga curd i ett bakverk senare i veckan så håll ett öga öppet.
 
Curden håller i en vecka i kyl men den går även bra att frysa.
 
 
 
PASSION OCH CITRON CURD
 
 
1 citron (saft och skal)
4 stycken passionsfrukter
80 g socker
45 g smör
1 ägg
 
GÖR SÅHÄR
 
Gröp ur passionsfrukterna. Placera en sil ovanför en skål och sila bort kärnorna. Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad och lägg på skålen med passionsfrukts saften. Riv ner citronskal och pressa i citronsaften.
Häll sedan i sockret. När sockret är upplöst så tillsätt ägg och smör.
Tänk på att inte ha plattan för varm för då skär sig curden lätt.
 
Rör runt då och då i ca 10 minuter (tills den tjocknar)
Låt curden stå i kylen tills den är kall. Curden blir tjockare när den har vara i kylen ett tag.
 
Kommentera (2)

Tävling med Klaraform

 
 
Denna tävlingen får ni bara inte missa!  Klaraform är en fantastisk fin webbshop som har otroligt gulliga och mysiga ting.
Du kan vinna ett presentkort på 300 kr.
 
För att vara med i tävlingen så behöver du
 
 Gilla Klaraform på facebook och även min facebooksida.
Skriv sedan i detta inlägget att du är med i tävlingen och varför du vill vinna.
Tävlingen avslutas den 20 maj. 
Lycka till!
Kommentera (41)

Gästbloggar på www.recept.se

 
 
 
I två veckor kommer jag att gästblogga på www.recept.se. Men jag kommer blogga här som vanligt men nu blir det dubbelt upp av inlägg och massa smarriga saker kan jag lova!
 
Recept.se är en jättebra sida. Man kan hitta matrecept, desserter, kakor mm.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Heminredning

 
 
 
 
 
Det är viktigt för mig att jag trivs i mitt hem. Jag älskar gamla lantliga saker som har en historia bakom. Men ändå vill jag ha det modernt och strilrent.
Det finns en underbar second hand butik i Kristianstad som har gamla saker. Man kan gå i den affären i flera timmar utan att bli uttråkad. Butiken heter Ann Charlottes bod.
 
Jag köpte en gammal mjölkkanna för femtio kronor och planterade en blomma i. Resultatet blev jättefint och charmigt.
Jag har även köpt en gammal kaffeburk, kaffekvarn, vattenkanna, vispar, tårtspadar, skedar etc.
 
Jag har också varit inne på Åhlens och såg en underbar pastellpåse. Är det inte otroligt vackert med prickar, rosor och pastell? Jag tog i muffinsformar men man kan ju ha i vad man vill. Man kan ha i nybakta bullar, färsk frukt eller något annat gott.
 
 
Allt har blommat ut här i Skåne. Det är otroligt vackert med körsbärsträd och när rabarbern börjar väcka i rabatten…
Ett annat tips är att sätta alla köksredskap i en zinkhink. Allting blir genast mycket mysigare!
 
 
 
Nu ska jag tillbaka till lördagsmyset!
 
 
 
 
Kommentera (2)

Jordgubbspannacotta

 

 
När jag var utanför köpcentret så såg jag att det har börjats sälja jordgubbar. Är inte de svenska jordgubbarna tidiga i år?
Jag frossar alltid jordgubbar när säsongen sätts igång. Dessutom behöver man inte ha dåligt samvete.
 
Vad sägs om en somrig jordgubbspannacotta?
Denna ljuvliga pannacotta smälter i munnen och kombinationen är så gott med syrligt och sött. Om man inte vill ha jordgubbar kan man byta ut mot rabarber, hallon eller blåbär om man så önskar.
Jag gjorde även en frisk jordgubbskompott till vilket blev fantastiskt gott.
 
 
 
 
JORDGUBBSPANNCOTTA
 
 
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
300 g jordgubbar
3 st gelatinblad
1 st skal från lime
 
 
 
JORDGUBBSKOMPOTT
100 g jordgubbar
1 msk vatten 
1 msk gelatinsocker
 
 
 
GÖR SÅHÄR
 
 
 Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med socker och vaniljfröna. 
Lägg i gelatinbladen och rör runt tills gelatinbladen har smält.

Mixa jordgubbarna och blanda sedan ner de i den kokta grädden. Riv även i limeskal. 
Häll upp i valfria glas och låt stå i kylen minst tre timmar. 
 
Du fortsätter sedan med din jordgubbskompott
Blanda alla dina ingredienser i en kastrull. Koka upp till sockret har löst sig. Låt den svalna. 
Häll i kompotten i glasen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (6)

För att få de senaste uppdateringarna