De här biskvierna blev verkligen så himla goda. Jag har gjort tomteskum biskvier innan, så jag har förbättrat receptet så smeten blir mer len och mer tomteskum smak.
BISKVIBOTTEN
200 g riven mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
FYLLNING
150 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
12 st skumtomtar
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
+ 150 g vit choklad
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassa o blanda med socker och äggvita. Spritsa ut eller klicka ut runda cirklar.
Grädda i ugnen 175 grader 10-15 minuter. De ska vara gyllene bruna.
Låt svalna.
Ta fram en kastrull och tillsätt skumtomtar och vispgrädde. Låt tomtarna smälta.
Låt smeten svalna helt.
Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt.
Vispa ner skumtomteblandningen.
Bre på ett lager skumtomtefyllning.
Låt stå i frys i en liten stund.
Doppa i vit choklad
Kommentera