VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tomteskum biskvier

IMG_0255

De här biskvierna blev verkligen så himla goda. Jag har gjort tomteskum biskvier innan, så jag har förbättrat receptet så smeten blir mer len och mer tomteskum smak.

BISKVIBOTTEN

200 g riven mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

FYLLNING

150 g rumsvarmt smör

4 dl florsocker

12  st skumtomtar

1 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

+ 150 g vit choklad

GÖR SÅHÄR

Riv mandelmassa o blanda med socker och äggvita. Spritsa ut eller klicka ut runda cirklar.

Grädda i ugnen 175 grader 10-15 minuter. De ska vara gyllene bruna.

Låt svalna.

Ta fram en kastrull och tillsätt skumtomtar och vispgrädde. Låt tomtarna smälta.

Låt smeten svalna helt.

Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt.

Vispa ner skumtomteblandningen.

Bre på ett lager skumtomtefyllning.

Låt stå i frys i en liten stund.

Doppa i vit choklad

IMG_0259IMG_0264

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna