Snart är julen här!
Jag har börjat julpynta lite smått och tagit upp någon stjärna. Det är svårt att hålla fingrarna i styr!
Ni måste prova den här kladdkakan.
Tillsammans med frostingen och lite lingon blir det himmelriket!
Havregrädden går att byta ut mot 3 stycken ägg
VEGANSK SAFFRANSKLADDKAKA
150 g mjölkfritt smör
1 1/2 dl havregrädde
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
TOPPING
1 st oatly på mackan
2 dl soyagrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör i övriga ingredienser.
Häll i en 20 cm form. Grädda ca. 20-25 minuter i ugn.
Vispa upp soyagrädden och tillsätt oatly och rör ner. Tillsätt florsocker och vaniljsocker.
Spritsa ev. ut på din kladdkaka.
Häll på lite lingon
Kommentera