Alltså den här kladdkaka! Så himla god!
En kladdig kladdkaka med en hemmagjord wienernougat topping.
Inte alls dumt faktiskt.
WIENERNOUGAT KLADDKAKA
24 cm form
200 g smör
4 ägg
4,5 dl socker
4 dl mjöl
8 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
WIENERNOUGAT
250 g nougat
100 g mörk choklad
2 dl flagad mandel
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser. Tillsätt smöret.
Grädda ca. 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna.
Wienernougat
Smält nougat och choklad över vattenbad eller på låg värme i micron.
Lägg i mandeln och rör om.
Häll på wienernougaten på kladdkakan.
Låt stå några timmar i kylen.
Jag älskar både kladdkaka och wienernougat så det här måste ju bli hur gott som helst!