VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Schwarzwald kladdkaka

IMG_9673

Här har vi en schwarzwald kladdkaka! Enklare att göra tårtan som en kladdkaka och minst lika god 🙂

En kombination av nötter, grädde och choklad. Kladdkakan blir så härligt seg och så gott tillsammans med grädden som bryter av det söta.

Trevlig helg!

SCHWARZWALD KLADDKAKA

(24 cm form)

4 ägg

200 g smält smör

4 dl strösocker

4 dl mjöl

1,5 dl malda hasselnötter

1 msk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

Kakao

100 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en 24 cm form

Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll i formen.

Grädda ca 20-30 minuter eller när den är lagom kladdig.

Vispa upp grädden och spritsa ut på din kladdkaka.

Pudra på kakao.

Smält mörk choklad. Häll ut på ett bakplåtspapper. Skär sedan önskade bitar med en varm kniv.

Dammsugare kladdkaka

Toffifee kladdkaka

William kladdkaka

Ahlgrens bilar kladdkaka

Citronmaräng kladdkaka

Ferrero rocher kladdkaka

Sockerbullekladdkaka


Kommentarer


  1. Anja 7 oktober, 2017 on 09:27 Svara

    Ser helt underbart gott ut! Ska testa att göra den någon dag! Men undrar vilken mörk choklad du använt. 🙂

    • Sweet and Simple 8 november, 2017 on 14:33 Svara

      jag har använt fazer mörk choklad

  2. MissJ 10 oktober, 2017 on 18:24 Svara

    Min gud det där såg ju helt underbart ut! Älskar schwazwald vanligtvis med så det lär ju bli topp topp topp

Lämna ett svar till MissJ Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna