Smörgåstårta är något jag verkligen ÄLSKAR!
Det här är min mammas recept som har använt sig i alla år känns det som. Ett klockrent recept som är enkelt och smörgåstårtan blir supersaftig!
SMÖRGÅSTÅRTOR
6 halvor hönökakor
Fyllning
4 dl vispgrädde
0,5 dl majonnäs
1 burk tonfisk utan olja
1 burk krossad ananas
På toppen
Räkor efter behag
4 kokta ägg
5 skivor lax
Tomater
Gurka
3 msk löjrom
några klickar majonnäs
persilja
en citron
GÖR SÅHÄR
Placera ut två halvmånar som botten på ett fat.
Fyllning
Vispa upp grädde. Rör i majonnäs.
Ta fram en annan bunke och dela upp lika delar av grädde i varje.
Tillsätt ananas i ena bunken och tonfisk i den andra bunken. Rör om.
För dela tonfiskfyllningen på hönökakan.
Lägg på två bröd till.
Lägg på ananasfyllningen och lägg på ett lager hönökaka till.
Bre på ett lager smör på hönökakan.
Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Lägg på skalade räkor, skivade kokta ägg, majonnäs, tomat, gurka, rom, citron färsk persilja.
Snurra ihop laxen och lägg på.
Kommentera