Kräftor med smarriga tillbehör är bland de godaste som finns! En god paj är lätt att förbereda innan kräftskivan och bara att ta fram och värma på lite när det är dags att äta.
Hos oss har vi oftast någon matpaj o vanligtvis brukar det bli den här broccoli och purjulökspajen. Sen en god ost, kex, frukter och sallad till. Så gott!
Jag använder en 24 cm form med höga kanter.
BROCCOLI OCH PURJOLÖKSPAJ
Pajskal
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
125 g smör
1 krm bakpulver
Fyllning
2 dl broccoli
0,5 st purjulök ca 2 dl
2 dl riven ost
Äggstanning
3 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar efter smak
1 dl riven ost på toppen
GÖR SÅHÄR
Pajskal
Lägg alla ingredienser i en bunke. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixa.
Tryck ut i en form.
Nagga med en gaffel.
Grädda 10 minuter 175 grader.
Dela broccolin till mindre knippen. Hacka purjolöken.
Sprid ut löken, broccolin och osten över det gräddade pajskalet. Knäck i äggen i en bunke tillsammans med mjölk och salt och peppar. Vispa en aning. Häll på äggstanningen och låt sedan pajen gräddas i 30 minuter.
Kommentera