VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Broccoli och purjolökspaj

IMG_9489

Kräftor med smarriga tillbehör är bland de godaste som finns! En god paj är lätt att förbereda innan kräftskivan och bara att ta fram och värma på lite när det är dags att äta.

Hos oss har vi oftast någon matpaj o vanligtvis brukar det bli den här broccoli och purjulökspajen. Sen en god ost, kex, frukter och sallad till. Så gott!

Jag använder en 24 cm form med höga kanter.

BROCCOLI OCH PURJOLÖKSPAJ

Pajskal

3 dl vetemjöl

3 msk kallt vatten

125 g smör

1 krm bakpulver

Fyllning

2 dl broccoli

0,5 st purjulök ca 2 dl

2 dl riven ost

Äggstanning

3 st ägg

3 dl mjölk

salt och peppar efter smak

1 dl riven ost på toppen

GÖR SÅHÄR

Pajskal

Lägg alla ingredienser i en bunke. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixa.

Tryck ut i en form.

Nagga med en gaffel.

Grädda 10 minuter 175 grader.

Dela broccolin till mindre knippen. Hacka purjolöken.

Sprid ut löken, broccolin och osten över det gräddade pajskalet. Knäck i äggen i en bunke tillsammans med mjölk och salt och peppar. Vispa en aning. Häll på äggstanningen och låt sedan pajen gräddas i 30 minuter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna