Vi älskar kräftor i den här familjen!
Vi äter minst 1 paket var när det är kräftskiva. På lördag ska vi iväg till min mamma på kräftskiva.
Jag sparar nästan alltid kräftskalen för att koka denna fantastiska soppa!
Soppan blir alldeles ljuvlig!
Den är len soppa med en ljuvlig smak av kräftor.
KRÄFTSOPPA
1 paket kräftor från skalen
1 msk olivolja
0,5 dl tomatpure
1 morot
1 dl torrt vin
3 dl vispgrädde
3 msk skaldjursfond
3 dl vatten
salt och peppar efter smak
krondill
GÖR SÅHÄR
Skala kräftorna. Fräs kräftskalen i olivolja. Tillsätt lök, morot, tomatpuré och krondill.
Tillsätt fiskbuljongen,vatten och vinoch låt sjuda i 10-12 minuter. Sila den.
Häll i grädde och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Garnera soppan med några färska kräftstjärtar och med rostat bröd.
En fråga?
Går det att göra fonden, fram till steget innan du tillsätter grädde, för att sedan spara och frysa in den?
Jajamen!