VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Singoalla kladdkaka

IMG_9432

Igår gjorde jag en live på instagram då jag bakade en singoalla kladdkaka.

Så god den blev!

En ljus kladdkaka, med smörkrämfyllning och sedan hallonkräm uppe på. Precis som singoallakexen.

SINGOALLA KLADDKAKA

150 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

VANILJFYLLNING

100 g smör

0,5 dl philadelphiaost

1 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

HALLONGLASYR

1 dl färdig sylt

2 gelatinblad

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Ta fram en bunke och lägg i alla ingredienser. Rör om.

Lägg i en 20 cm form.

Grädda ca 15 min eller när den är lagom kladdig.

Låt kakan svalna.

Vaniljfyllning

Lägg i alla ingredienser i en bunke. Vispa upp eller mixa till en smidig smet.

Lägg på fyllningen på kladdkakan.

Hallonkräm

Blöt gelatinbladen i 5 min i kallt vatten.

Ta fram en kastrull och lägg i hallonsylt.

Lägg i gelatinbladen. Låt koka upp.

Sila igenom sylten i en sil så kärnorna försvinner.

Låt svalna.

Häll på din kladdkaka.

In i kylen en stund så den sätter sig.

Fler kladdkakor

William kladdkaka

Budapest kladdkaka

Bounty kladdkaka

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka

IMG_9428


Kommentarer


  1. Therése 8 augusti, 2017 on 21:36 Svara

    Men gud sååå gott! En favorit hos mig så denna måste testas 🙂

  2. Josefine Malmer 9 augusti, 2017 on 15:15 Svara

    Ser supersmarrig ut! Och vacker. Måste testa

    • Sweet and Simple 16 augusti, 2017 on 19:21 Svara

      Tack snälla

Lämna ett svar till Josefine Malmer Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna