VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vegansk rabarberkladdkaka

rabdenn

Rabarbertider här! Jag älskar verkligen rabarber i bakverk, det liksom avrundar det söta på ett bra sett.

I helgen ska vi ha kalas för min son. Egentligen fyller han år i Juli men då är oftast folk iväg så det fick bli ett tidigt kalas. Han har bestämt sig för ett agentkalas. Det kommer ett inlägg nästa vecka från kalaset. Lite tips o sådär!

Här har vi en supergod rabarberkladdkaka smak av citron och kanel. Dessutom är den ägg och mjölkfri. Om man vill byta ut mot mjölkprodukter så går det utmärkt

RABARBERKLADDKAKA

150 g mjölkfritt smör

Skal från en liten citron

1 1/2 dl havregrädde

2,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 stjälk rabarber med 2 msk socker, 1 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Ta fram en bunke och häll i socker, vetemjöl, vaniljsocker.

Häll i det smälta smöret,citronskal och havregrädde.

Häll i smörad och bröad form.

Skär rabarber och lägg på kladdkakan. Strö över socker, kanel och vaniljsocker.

Grädda 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

Fler veganska kladdkakor

Citronkladdkaka

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Snickerskladdkaka

Chokladkladdkaka

IMG_8899


Kommentarer


  1. Anna 3 juni, 2017 on 22:22 Svara

    Antar att du använde en vispbar havregrädde? Typ go green?

    • Sweet and Simple 6 juni, 2017 on 17:29 Svara

      Jag använde mig av en hemmagjord denna gången

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna