Rabarbertider här! Jag älskar verkligen rabarber i bakverk, det liksom avrundar det söta på ett bra sett.
I helgen ska vi ha kalas för min son. Egentligen fyller han år i Juli men då är oftast folk iväg så det fick bli ett tidigt kalas. Han har bestämt sig för ett agentkalas. Det kommer ett inlägg nästa vecka från kalaset. Lite tips o sådär!
Här har vi en supergod rabarberkladdkaka smak av citron och kanel. Dessutom är den ägg och mjölkfri. Om man vill byta ut mot mjölkprodukter så går det utmärkt
RABARBERKLADDKAKA
150 g mjölkfritt smör
Skal från en liten citron
1 1/2 dl havregrädde
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 stjälk rabarber med 2 msk socker, 1 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och häll i socker, vetemjöl, vaniljsocker.
Häll i det smälta smöret,citronskal och havregrädde.
Häll i smörad och bröad form.
Skär rabarber och lägg på kladdkakan. Strö över socker, kanel och vaniljsocker.
Grädda 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Fler veganska kladdkakor
Antar att du använde en vispbar havregrädde? Typ go green?
Jag använde mig av en hemmagjord denna gången