Jag har blivit havrebolls beroende. När jag hittar ett klockrent recept vill jag testa olika versioner.
Den här rulltårtan är så GOD!! En chokladrulltårta med havrebollsmet och färska jordgubbar uppe på.
HAVREBOLL RULLTÅRTA
4 ägg
1 dl socker
0,7 dl vetemjöl
0,7 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
HAVREBOLLAR
6 dl havregryn
2,5 dl strösocker
150 g mjukt smör
1 msk äkta vaniljsocker
1 tsk kakao
1/2 dl kokosflingor
1 dl vispgrädde
Pärlsocker
Jordgubbar
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela upp äggen i två olika bunkar. Vispa upp äggvitorna.
Ta fram den andra bunken och vispa upp äggulor och socker. Vänd ner mjöl, ägg, bakpulver, kakao och salt.
Vänd ner uppvispade äggvitor.
Häll ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda ca. 5-8 min eller när du inte får smet på din sticka. Vänd ut rulltårtan på ett pärlsockrad bakplåtspapper och ta av bakplåtspapperna från rulltårtan.
Havrebollar
Mixa alla ingredienser till en smidig smet.
Skär ut 10 cm långa remsor och bre på ett lager havrebollssmet.
Skär fyra lika breda remsor på längden. Börja rulla ihop en av remsorna och ”lappa” efter med resterande tre.
Dekorera med jordgubbar.
Fler rulltårtor
Kommentera