Idag var jag, Vincent och Mollie och handlade. Då hade de extrapris på jordgubbar, en hel låda 40 kr! Det tackar man inte nej till! Underbara jordgubbar att ha i sin kvarg i till frukost, doppade i choklad eller bara äta dem som dem är!
Jag har haft i tankarna att göra en william kladdkaka länge o idag blev det äntligen av! Jag älskar ju william tårta så älskar ni den tårtan måste ni prova den. Jag har bakat en williamtårta innan som går supersnabbt, HÄR hittar du receptet.
WILLIAMKLADDKAKA
(24 cm form)
200 g smör
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 dl socker
PÄRONFYLLNING
2 dl vispgrädde
1,5 dl päronkräm (Jag använde kiviks)
0,5 dl florsocker
1 msk marsanpulver
Ett marsipanlock
150 g mörk choklad
2 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
Baka din kladdkaka.
Smält smör och rör tillsammans med övriga ingredienser.
baka 175 grader ca. 20-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den
Vispa upp grädden till päronfyllningen.
Blanda i päronkräm, marsanpulver,florsocker. Rör om. Lägg på din kladdkaka.
Lägg på ett marsipanlock.
Smält mörk choklad och häll över. Lägg på hackade nötter och servera gärna med jordgubbar.
Fler recept med jordgubbar
Supergott! 🙂 Kram! ♡
Hej. Den ser underbar ut. Du har alltid roliga recept att testa. Har du testat att göra den med mjölkfri grädde?
javisst
Hej måste fråga dig igen. Vilken funktion har marsanpulvret? För smaken eller att krämen ska bli tjockare? Då jag endast kan använda Kokmarsan pulver undrar jag om jag kan utesluta den eller ersätta med vaniljpulver?