VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Påsktårta

IMG_8217

Snart är påsken här!

Påskriset, fjädrarna o fina färger har jag tagit fram i köket.

Den här påsktårtan är en kladdkaka med salta pinnar och mörk choklad, som ett litet fågelbo.

PÅSKTÅRTA

KLADDKAKA

(24 cm form)

200 g smör

4 ägg

3 dl vetemjöl

8 msk kakao

2 msk vaniljsocker

en nypa salt

4 dl strösocker

FÅGELBOET

salta pinnar (ca 100 gram)

80 g mörk choklad

Chokladägg

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält smöret.
Rör ihop alla ingredienser.
 Smöra och bröa en form.
Grädda ca 20 min. Kakan ska vara kladdig.
Smält mörk choklad och blanda med salta pinnar som är ca 3 cm.
Lägg på runt din kladdkaka.
Lägg chokladägg i mitten
Fler recept till påsk
IMG_8236


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna