VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Veganska kladdkakabullar

De här bullarna, oh my så goda!!! Dessutom är dem mjölk och äggfria!

Om ni inte vill göra den veganska, har jag även ett annat recept med mjölk i. Du hittar receptet HÄR 

KLADDKAKA BULLAR

50 g jäst

5 dl soyamjölk eller havremjölk

125 g mjölkfritt smör

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

Ca 15 dl vetemjöl special

½ tsk salt

KLADDKAKAFYLLNING

100 g mjölkfritt smör

2,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 dl havregrädde eller mjölkfri matlagningsgrädde

SOCKERLAG

1 dl socker

1 dl vatten

Pärlsocker

GÖR SÅHÄR

Värm upp mjölken till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.

Klicka i smöret.

Häll i 13 dl mjöl och knåda 10 minuter eller kör i maskin.

Låt jäsa 40 min.

Sätt på ugnen 225 grader.

Kavla ut degen. Lägg på ett lager kladdkaka. Rulla ihop till en rulle.

Skär skivor och lägg i muffinsformar. Låt jäsa 15 min.

Koka upp socker och vatten till sockerlagen. Pensla på dina bullar. Strö över pärlsocker.

Grädda i ugnen ca. 8-10 minuter

Fler veganska recept

Kladdkaka med chokladfudge

Bounty biskvier

Chokladmuffins

Chokladbolls snittar


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna