De här bullarna, oh my så goda!!! Dessutom är dem mjölk och äggfria!
Om ni inte vill göra den veganska, har jag även ett annat recept med mjölk i. Du hittar receptet HÄR
KLADDKAKA BULLAR
50 g jäst
5 dl soyamjölk eller havremjölk
125 g mjölkfritt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
Ca 15 dl vetemjöl special
½ tsk salt
KLADDKAKAFYLLNING
100 g mjölkfritt smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde eller mjölkfri matlagningsgrädde
SOCKERLAG
1 dl socker
1 dl vatten
Pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Värm upp mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.
Klicka i smöret.
Häll i 13 dl mjöl och knåda 10 minuter eller kör i maskin.
Låt jäsa 40 min.
Sätt på ugnen 225 grader.
Kavla ut degen. Lägg på ett lager kladdkaka. Rulla ihop till en rulle.
Skär skivor och lägg i muffinsformar. Låt jäsa 15 min.
Koka upp socker och vatten till sockerlagen. Pensla på dina bullar. Strö över pärlsocker.
Grädda i ugnen ca. 8-10 minuter
Fler veganska recept
Kommentera