Till mellomyset blir det hemmalagade ballerinakakor. Men istället för att krångla till det gör jag snittar istället.
På facebook har jag även filmat när jag bakade ballerinakakorna. Klicka HÄR för att kika.
BALLERINA SNITTAR
100 g smör
1 dl strösocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
FYLLNING
100 g nougat
50 g mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda ihop smör och socker.
Tillsätt äggula och vetemjöl.
Dela upp degen i två skålar. Knåda in kakao i den ena.
Rulla ut två chokladlängder och två stycken vita längder.
Sätt ihop en kakaodeg och en vit deg.
Tryck ihop dem o platta till något.
Grädda 10 minuter
Skär snitt.
Smält nougat och mörk choklad och häll över dina snittar.
Låt chokladen sätta sig lite.
Fler småkakor
Kommentera