Visst ser bilden härligt ut?
Jag älskar biskvier. De är ju supergoda men även roliga att baka.
Biskvierna smakar precis som en ”vanlig” biskvi. Jag har ingen favorit alla är goda på sitt sätt.
Smakerna är: mint, hallon, kokos, citron och choklad.
Gör som jag o gör olika biskvier i mindre satser eller gör din favorit. Botten är detsamma.
BISKVI BOTTEN
200 g sötmandel
2 msk havregrädde
2 msk strösocker
MINTFYLLNING
100 g mjölkfritt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mintarom
Doppas i 100 g mörk smält choklad
HALLONFYLLNING
100 g mjölkfritt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl hallon
Doppas i 100 g vit smält choklad
KOKOSFYLLNING
100 g mjölkfritt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Doppas i 100 g mörk choklad
CITRONBISKVI
100 g mjölkfritt smör
1 dl florsocker
1/2 liten citronsaft och rivet skal från citronen
Doppas i 100 g smält vit choklad
CHOKLADBISKVI
100 g mjölkfritt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g smält mörk choklad
GÖR SÅHÄR
BOTTEN
Sätt ugnen på 150 grader
Riv mandelmassa. Tillsätt havregrädde och socker. Rulla bollar på en bakplåtspapper plåt stora som en 5 krona. Grädda 20 minuter nedre del i ugnen
Gör vilken fyllning du vill. Alla fyllningar bara vispas ihop.
Bre på dina bottnar.
Doppa i valfri choklad.
FLER VEGANSKA RECEPT
Med mjölkfritt smör menar du då margarin? /Rebecka
nej, men går bra med magarin med.