Jag bakar ju väldigt mycket som ni vet. Det blir att jag bakar nästan varje dag! Det är det roligaste jag vet och jag känner mig tom utan bakningen.
Vincent min 6 åriga son pustade till i köket. Mamma ska du baka igen? Ja du älskar ju baka. Pappa gillar skriva på datan och jag gillar lastbilar
Så roligt att höra på honom. Iallafall,
Vincent smakade kladdkakan och sa: Mamma detta är det godaste du har gjort!
Han har smakat på mycket men den här va bäst sa han. Jag håller med. Den va SJUKT GOD!
KLADDKAKA
(20 cm form )
100 g mjölkfritt smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde
KOLA
0,5 dl kokosolja
0,5 dl lönnsirap eller vanlig ljus sirap
2 tsk jordnötssmör
en nypa vaniljpulver eller vaniljsocker
ÖVERDRAG
Jordnötter
100 g smält mörk raw choklad
GÖR SÅHÄR
Kladdkaka
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-25 minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund.
Kolakräm
GÖR SÅHÄR
Smält kokosolja och lönnsirap/sirap i micron 30 sekunder.
Tillsätt jordnötssmör/mandelsmör och vaniljpulver och rör om.
Häll på kolakräm på din kladdkaka. Lägg på jordnötter och avsluta med att smälta mörk choklad och häll över.
Låt den stå i kyl en liten stund så det stelnar lite.
Fler äggfria kladdkakor
Hej. Alla sinnen vaknade när jag såg din kaka. Och glädjen av att den är mjölkfri! Jag fick nyligen veta att jag är mjölkallegiker och det är en ren djungel att testa sig fram. Inte lätt att hitta goda ersättningar, speciellt vispbar grädde. Har tyvärr inte hittat någon som passar mig än. Jag är tacksam för alla tips. Vill så gärna göra denna kaka.
Låter smaskig!
Om man inte behöver allergianpassa, kan man väl bara byta till vanligt smör o mjölk? Men vad kan man byta kokosolja mot? Vanlig rapsolja kanske?
Dottern på 11 år vill sååå gärna baka, passar på nu på lovet när jordnötsallergiska brorsan inte är här. ?
Länge har jag letat i butiker och på caféer efter något gott som jag kan äta, då jag äter veganskt. Men det verkar i stort sätt omöjligt. Därefter har jag kämpat att göra om recept på olika desserter och efterrätter till ett veganskt recept, har aldrig blivit lyckat eller lika gott som originalet. Men äntligen, tack vare ditt recept kan jag och pojkvännen njuta tillsammans när sötsuget slår till. Tusen tack för detta underbara recept! Det har blivit en favorit flera helger i rad nu, tack snälla verkligen 😀
Men oh va rörd jag blir!!!