VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Snickers kladdkaka

IMG_7643

Jag bakar ju väldigt mycket som ni vet. Det blir att jag bakar nästan varje dag! Det är det roligaste jag vet och jag känner mig tom utan bakningen.

Vincent min 6 åriga son pustade till i köket. Mamma ska du baka igen? Ja du älskar ju baka. Pappa gillar skriva på datan och jag gillar lastbilar
Så roligt att höra på honom. Iallafall,

Vincent smakade kladdkakan och sa: Mamma detta är det godaste du har gjort!

Han har smakat på mycket men den här va bäst sa han. Jag håller med. Den va SJUKT  GOD!

KLADDKAKA

(20 cm form )

100 g mjölkfritt smör

2,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 dl havregrädde

KOLA

0,5 dl kokosolja

0,5 dl lönnsirap eller vanlig ljus sirap

2 tsk jordnötssmör

en nypa vaniljpulver eller vaniljsocker

ÖVERDRAG

Jordnötter

100 g smält mörk raw choklad

 

GÖR SÅHÄR

Kladdkaka

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-25 minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund.

Kolakräm

GÖR SÅHÄR

Smält kokosolja och lönnsirap/sirap i micron 30 sekunder.

Tillsätt jordnötssmör/mandelsmör och vaniljpulver och rör om.

Häll på kolakräm på din kladdkaka. Lägg på jordnötter och avsluta med att smälta mörk choklad och häll över.

Låt den stå i kyl en liten stund så det stelnar lite.

Fler äggfria kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka

Choklad kladdkaka

IMG_7650


Kommentarer


  1. Pia Roman 21 februari, 2017 on 11:11 Svara

    Hej. Alla sinnen vaknade när jag såg din kaka. Och glädjen av att den är mjölkfri! Jag fick nyligen veta att jag är mjölkallegiker och det är en ren djungel att testa sig fram. Inte lätt att hitta goda ersättningar, speciellt vispbar grädde. Har tyvärr inte hittat någon som passar mig än. Jag är tacksam för alla tips. Vill så gärna göra denna kaka.

  2. Christine 22 februari, 2017 on 16:23 Svara

    Låter smaskig!
    Om man inte behöver allergianpassa, kan man väl bara byta till vanligt smör o mjölk? Men vad kan man byta kokosolja mot? Vanlig rapsolja kanske?
    Dottern på 11 år vill sååå gärna baka, passar på nu på lovet när jordnötsallergiska brorsan inte är här. ?

  3. Kristina 11 mars, 2017 on 19:31 Svara

    Länge har jag letat i butiker och på caféer efter något gott som jag kan äta, då jag äter veganskt. Men det verkar i stort sätt omöjligt. Därefter har jag kämpat att göra om recept på olika desserter och efterrätter till ett veganskt recept, har aldrig blivit lyckat eller lika gott som originalet. Men äntligen, tack vare ditt recept kan jag och pojkvännen njuta tillsammans när sötsuget slår till. Tusen tack för detta underbara recept! Det har blivit en favorit flera helger i rad nu, tack snälla verkligen 😀

    • Sweet and Simple 13 mars, 2017 on 14:01 Svara

      Men oh va rörd jag blir!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna