VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vegansk kladdkaka

IMG_7574

Den här kladdkakan är den godaste jag har bakat! Alltså kladdkakan har ett knäckigt täcke och seg inuti. MUMS!

Kladdkakan tar lite längre tid än en vanlig kladdkaka, ungefär en halvtimme men det är det så värt!

KLADDKAKA

(20 cm form eller 10 st aluminumfolie formar)

100 g mjölkfritt smör

2,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 dl havregrädde

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-30minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund

Fler äggfria kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka

kl


Kommentarer


  1. Lotta 18 februari, 2017 on 17:03 Svara

    Den låter helt suverän! Blir nästa bakprojekt!

  2. Josefin 18 februari, 2017 on 20:00 Svara

    Kan man använda havremjölk istället för grädde?

  3. Karolina 19 mars, 2017 on 09:15 Svara

    Låter fantastiskt gott!
    Undrar över två saker…
    Ska de svalna innan de ska in i frysen?
    Om man har en form på 24, kan man göra 1,5 eller 2 satser istället med lika bra resultat?

    • Sweet and Simple 19 mars, 2017 on 16:05 Svara

      Då gör jag två satser…
      Den behöver inte svalna:)

  4. Marie 20 april, 2017 on 22:05 Svara

    Hej!

    Det här ser ju supersmaskigt ut! Ska bjuda på dessa i helgen!

    Men jag har en fråga: Hur länge ska jag grädda om jag vill göra i muffinsformar som du gjort på bilden?

    • Sweet and Simple 24 april, 2017 on 14:06 Svara

      ca 10-15 min

  5. Angelica 31 augusti, 2017 on 09:51 Svara

    Hej. Ny värld för mig det här med att utesluta mjölkprodukter. Vad är det för havregrädde du använder, hittade inte det i butiken och personalen kände bara till soyagrädde. Hade blivit så glad för svar

    • Sweet and Simple 3 september, 2017 on 10:52 Svara

      Jag använder havremjölk oatly, Man kan även göra en egen havregrädde. Googla hemmagjord havremjölk

  6. Ida 26 september, 2017 on 06:26 Svara

    Kan jag byta ut mot vanlig grädde?

  7. Silla 15 oktober, 2017 on 13:00 Svara

    Hej igen!
    Går det bra att byta ut vetemjöl till glutenfritt, t.ex mandelmjöl?

    • Sweet and Simple 11 november, 2017 on 10:38 Svara

      vet faktiskt inte

  8. Camilla 13 december, 2017 on 17:36 Svara

    Ser fantastiskt god ut ? Om man inte har behov av att göra den vegansk och har vanlig grädde och vanligt smör hemma – tror du den blir lika saftig/kladdig då? Tänkte om just havreprodukterna är just d som gör den så perfekt?

    • Sweet and Simple 17 december, 2017 on 17:08 Svara

      det funkar med vanlig grädde med

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna