Den här kladdkakan är den godaste jag har bakat! Alltså kladdkakan har ett knäckigt täcke och seg inuti. MUMS!
Kladdkakan tar lite längre tid än en vanlig kladdkaka, ungefär en halvtimme men det är det så värt!
KLADDKAKA
(20 cm form eller 10 st aluminumfolie formar)
100 g mjölkfritt smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-30minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund
Fler äggfria kladdkakor
Den låter helt suverän! Blir nästa bakprojekt!
Kan man använda havremjölk istället för grädde?
Låter fantastiskt gott!
Undrar över två saker…
Ska de svalna innan de ska in i frysen?
Om man har en form på 24, kan man göra 1,5 eller 2 satser istället med lika bra resultat?
Då gör jag två satser…
Den behöver inte svalna:)
Hej!
Det här ser ju supersmaskigt ut! Ska bjuda på dessa i helgen!
Men jag har en fråga: Hur länge ska jag grädda om jag vill göra i muffinsformar som du gjort på bilden?
ca 10-15 min
Hej. Ny värld för mig det här med att utesluta mjölkprodukter. Vad är det för havregrädde du använder, hittade inte det i butiken och personalen kände bara till soyagrädde. Hade blivit så glad för svar
Jag använder havremjölk oatly, Man kan även göra en egen havregrädde. Googla hemmagjord havremjölk
Kan jag byta ut mot vanlig grädde?
Hej igen!
Går det bra att byta ut vetemjöl till glutenfritt, t.ex mandelmjöl?
vet faktiskt inte
Ser fantastiskt god ut 😍 Om man inte har behov av att göra den vegansk och har vanlig grädde och vanligt smör hemma – tror du den blir lika saftig/kladdig då? Tänkte om just havreprodukterna är just d som gör den så perfekt?
det funkar med vanlig grädde med