Den vanligaste frågan på bloggen är vad jag gör av alla bakverk. Jag ger bort mycket faktiskt eller så fryser jag in. Mamma bad mig baka till hennes jobb så då tog jag tillfället i akt o bakade på.
Här har vi en mumsig mazarinkladdkaka. Jag var osäker om den skulle smaka mazariner men det var inget tvivel om det! Supergod, krämig o supergod!
MAZARINKLADDKAKA
(20 cm form)
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
FYLLNING
150 g mandelmassa
1 ägg
50 g smör
GLASYR
2 dl florsocker
ca. 1 msk apelsinsaft eller citronsaft
ca. 1 tsk vatten
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda övriga ingredienser och i med det smälta smöret och rör om.
Smöra och bröa en form. Häll i smeten. Gör fyllningen.
Riv mandelmassa och blanda tillsammans med smör och knåda ihop. Tillsätt ägget och knåda till en smet. Lägg fyllningen i mitten på kladdkakan o platta till något.
In i ugnen ca. 20 eller tills den är lagom kladdig.
Låt svalna.
Blanda ihop glasyren.
Blanda alla ingredienser. Om den känns rinnig i med mer florsocker eller är den för tjock tillsätt mer vatten.
Häll över din kladdkaka.
Fler kladdkaka recept
Det blev succé tack
Värmer så mycket älskade mamma
Bakade den här goda kakan igår. En riktig höjdarkaka! Så mumsig. Smidigt att slippa göra små kakor i formar. Och gott med lite kladdig konsistens, jag gräddade min i 20 minuter och sedan stod den i kylen till dagen efter. Då blev den perfekt kladdig, inte alls rinnig, lätt att skära upp en bit.
Tack för ett riktigt bra recept! 🙂
Den här kakan låter ju bara så god – jag måste pröva och vill gärna med din tillåtelse publicera den på min blogg, med tydliga hänvisningar till dig och din blogg. Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! PS jag har redan lagt en länk till din blogg på min blogg! 🙂
absolut!