Här har vi en nyttigare variant av semmelmuggkakan!
Muggkakan består av ett ägg, banan och kardemumma. Själva mandelmassan är äggvita och mandelmjöl. Sen grädde på toppen, självklart kan man byta ut det med kvarg med vaniljpulver.
NYTTIGARE MUGGKAKA
1 ägg
1 banan
1 krm kardemumma
MANDELMASSA
1,5 tsk mandelmjöl eller 7 g malen mandel
1 tsk äggvita
+Grädde
eller kvarg
GÖR SÅHÄR
Mosa bananen och tillsätt ägget och kardemumman. Vispa ihop.
In i micron ca 1 minut.
Rör ihop mandelmjöl med 1 tsk äggvita. Lägg på kakan.
Lägg på vispad grädde eller kvarg med vaniljpulver
FLER MUGGKAKOR
Hej. Är det ok att jag länkar till ditt recept på nyttigare semla i vår slutna viktväktargrupp? ☺
javisst