VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semmel kolatårta

IMG_6671IMG_6679

Snart är semmelsäsongen här!

Jag älskar verkligen semlor! När jag var gravid med Mollie mådde jag illa konstant. Men semlor gick ner haha. Kunde äta 5 STYCKEN SEMLOR på en gång hahha. Så var tvungen att äta semlor varje dag haha.

Här är en variant av semlan, semmelkolatårta!

En mandelbotten med kardemummakola, grädde och mandelmassa! Om den blev god? Herregud!! Ni måste bara baka den!

SEMMELKOLATÅRTA (20 cm form)

4 äggvitor
2 dl strösocker
175 g malen mandel
1 msk kakao
KOLAKRÄM
2 dl grädde
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1,5 tsk kardemumma
25 g smör
GARNERING
2 dl vispgrädde
100 g mandelmassa
florsocker
GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget.

Blanda ner malen mandel och kakao utan att röra för mycket.

Lägg bakpapper i botten på en pajform, ca 20 cm form. Bred ut smeten i formen. Grädda ca 30-35 min i nedre delen av ugnen. Låt bottnen svalna något, lossa den sedan från bakpappret och lägg den på ett uppläggningsfat.

KOLA

 Blanda grädde, socker, kardemumma och sirap i en kastrull. Koka krämen ca 10-15 så att den blir tjockflytande. Rör sist i smöret och låt det smälta. Låt kolan svalna en aning.

Bred kolasåsen över mandelbotten. Ställ tårtan kallt minst 1 h.

 Garnering 

Vispa upp grädden. Spritsa på tårtan och kavla ut lite mandelmassa o lägg på. Pudra över lite florsocker

Andra semmelrecept

Semmelkakor

 

Semmelmums

Klassika semlor

Semmelkladdkaka

Semmelvåfflor

IMG_6693


Kommentarer


  1. Anna 16 januari, 2017 on 19:52 Svara

    Älskar dina recept! ? Kan man ta deulce leche och smaksätta den med kardemumma istället för att koka kolakrämen tror du?

    • Sweet and Simple 17 januari, 2017 on 14:55 Svara

      Det kan man säkert:) Tack!

  2. Susanna 20 januari, 2017 on 07:43 Svara

    Hej. Kan man ta mandelmjöl som man köper i affär istället för att mala mandel själv? 🙂 tänkte på om det blir för finmalet!

    • Sweet and Simple 20 januari, 2017 on 11:39 Svara

      absolut.. de använder jag!

      • Susanna 20 januari, 2017 on 17:29 Svara

        Okej kanon! Såg ut som på bilden att det är stora bitar mandlar i botten? Därför jag blev fundersam:)

  3. Helen 22 februari, 2017 on 13:48 Svara

    Alltså åååå måste provas!! Låter grymt gott:)) Tack för inspirationen, bakade din blåbärscheescake med vit chokladtryffel såg du det på insta? Kram ♡

Lämna ett svar till Susanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna