Kladdkakan, en trogen vän i många år nu. Jag kom ihåg när jag bakade min första kladdkaka. Jag gick i 8an och är ett antal års sen host host o blev förälskad direkt. Kärlek vid första ögonkastet helt enkelt.
Efter det har jag testat massor av versioner. Denna gången blev det en kladdkaka med chokladbollssmet uppepå. Jag har bakat något liknande innan och var tvungen att baka den igen för den är verkligen så god.
På nyår ska vi vara hos min morbror som bor utanför Kristianstad tillsammans med släkt, god mat och desserter. Så då tänkte jag ta med min kladdkaka 🙂
KLADDKAKA
(24 cm form)
200 g smör
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
en nypa salt
4 dl strösocker
CHOKLADBOLL
200 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 dl havregryn
5 msk starkt kaffe
1,5 dl pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 150 grader.
chokladbollar
Knåda ihop alla ingredienser eller vispa upp med elvisp.
Tryck ut smeten på kladdkakan. Strö över pärlsocker
Recept på chokladbollar
Jag bara MÅSTE prova denna! Muuuuums 😀