Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Jag tröttnar aldrig på biskvier! Så roligt att baka dem och samtidigt lite pyssligt.
Denna gången blev det en ferrero rocher biskvi. I själva fyllningen hittar man hela hasselnötter och gömmor av nutella. Sen ett krispigt kex med choklad på toppen!
BOTTEN
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
FYLLNING
100 g mörk choklad
150 g smör
2 dl florsocker
1 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1 dl hela hasselnötter
1,5 dl nutella
ÖVERDRAG
2 dl krossade glassrån
200 ljus choklad
2 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
BOTTEN
Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan och sockret.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna
FYLLNING
Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop smör, florsocker,kakao, vaniljsocker och äggulor. Rör i smält choklad.
Klicka i nutella och hasselnötter. Rör inte mycket. Det ska vara gömmor av nutella.
Bre på dina bottnar.
Rulla biskvierna i krossade glassrån.
Frys in en stund.
ÖVERDRAG
Smält choklad och tillsätt hackade mandlar. Rör om.
gud va gott