VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ferrero rocher biskvier

IMG_6426

Jag tröttnar aldrig på biskvier! Så roligt att baka dem och samtidigt lite pyssligt.

Denna gången blev det en ferrero rocher biskvi. I själva fyllningen hittar man hela hasselnötter och gömmor av nutella. Sen ett krispigt kex med choklad på toppen!

BOTTEN

200 g mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

FYLLNING

100 g mörk choklad
150 g smör
2 dl florsocker
1 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1 dl hela hasselnötter
1,5 dl nutella
ÖVERDRAG
2 dl krossade glassrån
200 ljus choklad
2 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
BOTTEN
Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan och sockret.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna
FYLLNING
Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop smör, florsocker,kakao, vaniljsocker och äggulor. Rör i smält choklad.
Klicka i nutella och hasselnötter. Rör inte mycket. Det ska vara gömmor av nutella.
Bre på dina bottnar.
Rulla biskvierna i krossade glassrån.
Frys in en stund.
ÖVERDRAG
Smält choklad och tillsätt hackade mandlar. Rör om.
Doppa biskvierna i chokladen.
Fler recept på biskvier

Kommentarer


  1. gud va gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna