VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkaksbiskvier

IMG_5685

Ny vecka och nya tag! Nu är det nedräkning till julafton!

Julklapparna är inslagna under granen annars brukar jag vara i sista minuten varje år men nu NU har jag blivit bättre men det är tack vare min mamma hon hjälper mig.

Jag bakade polkagrisbiskvier igår och sen kom mamma o hämtade kakorna. Då fick jag en kasse med socker, mjöl, sirap choklad ja allt möjligt. Jag blev lyrisk och började baka bullar direkt hehe.

Det här biskvier smak av pepparkaka sen tryckte jag ut hjärtan och stjärnor, varför ska alla biskvier vara runda?

PEPPARKAKSBISKVIER

200 g mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

PEPPARKAKS SMÖRKRÄM

150 g mjukt smör

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 msk pepparkakskryddor (eller mer efter smak)

1 äggula

200 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret till en slät smet.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna. Stansa ut stjärnor och hjärtan.
Fyllning
Vispa upp alla ingredienser i en bunke. Spritsa ut eller bre på dina bottnar. Låt stå i frysen en stund.
Smält choklad och doppa.
Fler recept med pepparkakssmak

Pepparkaks cookies

Pepparkaks sirap

Pepparkaks pannacotta

Pepparkaksbrownie

Pepparkakor med rocky road

Mjuk pepparkaka

Pepparkaks cheesecake

pepparkaks kärleksmums

IMG_5699


Kommentarer


  1. Åh så gott det låter 🙂

  2. Maria Linderoth 19 december, 2016 on 16:06 Svara

    Hej! Vilken kul idé med pepparkaksbiskvier, det måste jag prova. Jag undrar vilken choklad använder du att doppa biskvierna i?
    Jag har alltid använt Fazer men när jag nu använder den så stelnar den inte. ? Tar tacksamt emot tips på bra choklad.
    Önskar dig /er alla en riktigt fin och God Jul. Maria

    • Sweet and Simple 20 december, 2016 on 13:57 Svara

      Va konstigt.. Jag använder mig av fazers choklad själv.. va märkligt.. Odense har med choklad o de stelnar även med den chokladen

  3. Susanna 19 december, 2016 on 19:24 Svara

    Mums så gott det ser ut 🙂

    • Sweet and Simple 20 december, 2016 on 10:41 Svara

      tack

  4. Emelie Rydberg 20 december, 2016 on 14:06 Svara

    Ser supergoda ut. Tänkte försöka mig på att göra dessa till julafton. Vad använder du för sorts mörk choklad?

    • Sweet and Simple 20 december, 2016 on 20:06 Svara

      fazer använder jag.

    • Sweet and Simple 20 december, 2016 on 20:07 Svara

      förresten är du från hässleholm?

      • Emelie Rydberg 20 december, 2016 on 21:24 Svara

        Tack så mycket. Nej det är jag inte. Är från småland. 🙂

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna