Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Nu är det inte många dagar kvar till Julafton. Igår kom granen upp o det luktar fantastiskt i hela huset. Riktig gran ska det vara, denna fantastiska lukt, när man vaknar på morgonen blir det liksom som ett lugn. Vincent pyntade granen så fint o va så stolt över hur fint det blev.
Wienernougat görs varje jul här hemma, en favoritchoklad med choklad, nougat och mandelspån.
I år provade jag även en wienernougatbiskvi. Mandelbotten med wienernougatfyllning som doppas i choklad och toppas med flagad mandel.
WIENERNOUGAT BISKVI
BOTTEN
200 g sötmandel
1/2 dl socker
1 äggvita
WIENERNOUGATFYLLNING
200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
100 g ljus choklad
1 tsk kakao
100 g nougat
100 g mandelspån
DEKORATION
150 g mörk choklad
1 tsk olja
1 dl mandelspån
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret till en slät smet.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna
Fyllning
Smält den ljusa chokladen och nougaten i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop smör, florsocker,kakao, vaniljsocker, äggulor med elvisp. Häll i chokladblandningen och mandelspån.
Bred eller spritsa ut smörkrämen på bottnarna.
Låt stå kallt 10 minuter.
Smält mörkt choklad med olja och doppa kakorna i. Strö över mandelspån.
Kakao??? Hittar inget mått på hur mkt.
1 tsk