VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Wienernougat biskvier

IMG_6176

Nu är det inte många dagar kvar till Julafton. Igår kom granen upp o det luktar fantastiskt i hela huset. Riktig gran ska det vara, denna fantastiska lukt, när man vaknar på morgonen blir det liksom som ett lugn. Vincent pyntade granen så fint o va så stolt över hur fint det blev.

vincent

Wienernougat görs varje jul här hemma, en favoritchoklad med choklad, nougat och mandelspån.

I år provade jag även en wienernougatbiskvi. Mandelbotten med wienernougatfyllning som doppas i choklad och toppas med flagad mandel.

WIENERNOUGAT BISKVI

BOTTEN

200 g sötmandel

1/2 dl socker

1 äggvita

WIENERNOUGATFYLLNING

200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
100 g ljus choklad
1 tsk kakao
100 g nougat
100 g mandelspån
DEKORATION
150 g mörk choklad
1 tsk olja
1 dl mandelspån
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret till en slät smet.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna
Fyllning
Smält den ljusa chokladen och nougaten i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop smör, florsocker,kakao, vaniljsocker, äggulor med elvisp. Häll i chokladblandningen och mandelspån.
Bred eller spritsa ut smörkrämen på bottnarna.
Låt stå kallt 10 minuter.
Smält mörkt choklad med olja och doppa kakorna i. Strö över mandelspån.
Fler biskvirecept
IMG_6175

Kommentarer


  1. Anna 15 januari, 2017 on 12:30 Svara

    Kakao??? Hittar inget mått på hur mkt.

    • Sweet and Simple 16 januari, 2017 on 08:28 Svara

      1 tsk

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna