VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Marianne biskvier

IMG_6142
Lite pyssligt är det att göra biskvier, men så himla kul att göra!
Jag bara älskar att baka biskvier . Sprita ut botten, bre på smörkrämen och doppa i choklad, vackert på något vis.
Men om man inte orkar att doppa, bre och  sådär kan man alltid göra det i långpanna!
Den här gången smakar biskvierna marianne! Mint och choklad, mums!
Sen toppade jag mer mariannegodis på toppen, så gott!
MARIANNE BISKVIER
BOTTEN
200 g sötmandel
1/2 dl socker
1 äggvita
MARIANNEFYLLNING
100 g smält mörk choklad
150 g smör
3 dl florsocker
1 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
20 stycken marianne
DEKORATION
200 g mörk choklad
1 tsk olja
5 st marianne
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan och sockret.
Spritsa ut 3 cm runda kakor.
Grädda i 175 grader 10 minuter.
Låt svalna
Fyllningen
Krossa mariannegodis
Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
Rör ihop smör, florsocker,kakao, vaniljsocker, äggulor, smält choklad och krossade mariannegodisar. Rör i den smälta chokladen sist.
Bred eller spritsa ut smörkrämen på mandelbottnarna.
Låt stå kallt 10 minuter.
Smält mörkt choklad med olja och doppa kakaorna i. Smula över krossade marianne
Andra biskvi recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna