Chokladtryffel är en riktig klassiker till jul, men funkar lika bra när som tycker jag hehe! Tryffel går att smaksätta på massvis av olika sätt, i detta fallet valde jag nutella.
Så gott. Både krämigt, lent och alldeles underbart.
Det har inte hunnit bli så mycket tryfflar på bloggen men saffranstryffel har jag hunnit med iallafall. Ja just det kladdkaka med chokladtryffel!
Jag har även filmat när jag gör dessa godingar, checka in HÄR
NUTELLA TRYFFEL
1,3 dl grädde
130 g mörk choklad
1 dl nutella
kakao
GÖR SÅHÄR
Koka upp grädde
Rör i mörk choklad, rör om
Tillsätt nutella rör om.
Låt stå minst 1 h i frys.
Rulla bollar doppa i kakao
In English
Chocolate truffle is a Christmas classic but it works just as well any time of the year!
You can flavor truffles in a million different ways. These one I choose to flavour with nutella.
So tasty. Both creamy and smooth. Just wonderful!
Unfortunately I have not had time to bake as many different kinds of truffles on the blog, but I’ve tried saffron truffles and chocolate cake with chocolate truffles.
I made a video of how to make these Nutella truffles, check it out here!
NUTELLA TRUFFLE
130 ml heavy cream
130 grams dark chocolate
1/3 cup nutella
cocoa powder
INSTRUCTIONS
1.Boil the cream
2. Add the dark chocolate and stir
3. Add Nutella and stir
4. Put in freezer for at least 1 hour
5. Roll into balls and dip in cocoa powder
ah men hjälp vad gott det ser ut!
Hur förvarar man dom ? Kan man ha i kylen , hur länge håller de sig då ?
Svårt och säga men kanske en vecka? Jag fryser mina 🙂