Jag tröttnar aldrig på biskvier! Jag älskar att sätta smörkräm på mandelmassabotten och doppa den i choklad, en konst i sig. Ja jag vet jag är lite smått galen…
Det går utmärkt att göra receptet i långpanna om man känner man inte orkar att pilla.
Då struntar du att spritsa ut kakor och trycker ut i en långpanna och gräddar lite längre i ugnen sen på med smörkräm och choklad på toppen!
Här kan du se två recept jag har bakat i långpanna
Det här i allafall polkagris biskvier som är doppas i vit choklad och sen lite krossad polkagris på toppen
POLKAGRIS BISKVIER
Botten
200 g riven mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
POLKGRISFYLLNING
200 g smör
3,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk pepparmints arom
6 stycken polkagriskäppar
2 äggulor
Lite karamellfärg om man vill ha mer rosa färg
100 g vit choklad
1 tsk olja
GÖR SÅHÄR
Botten
Riv mandelmassa och blanda med socker och äggvita.
Spritsa ut eller klicka ut bottnar.
Grädda ca 8-10 minuter 175 grader.
Låt svalna.
Smörkräm
Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom fluffigt.
Tillsätt till sist krossade polkagrisar och ev. färg.
Spritsa ut smörkrämen eller klicka på dina bottnar. Ta en spatel och runda till.
Ställ i kylskåpet eller frysen en stund.
Doppa i vit choklad och lite rapsolja. Strö över krossade polkagrisar
Andra biskvirecept
Måste fråga vart ska äggulorna vara? Ser inte det i beskrivningen men de finns i innehålls listan ?
det ska vara i smörkrämen tack!
Oj ! Vilka kakor. Vilken smak upplevelse.