VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Polkagris biskvier

IMG_5538

Jag tröttnar aldrig på biskvier! Jag älskar att sätta smörkräm på mandelmassabotten och doppa den i choklad, en konst i sig. Ja jag vet jag är lite smått galen…

Det går utmärkt att göra receptet i långpanna om man känner man inte orkar att pilla.

Då struntar du att spritsa ut kakor och trycker ut i en långpanna och gräddar lite längre i ugnen sen på med smörkräm och choklad på toppen!

Här kan du se två recept jag har bakat i långpanna

Chokladbiskvier

Hallonbiskvier

Det här i allafall polkagris biskvier som är doppas i vit choklad och sen lite krossad polkagris på toppen

POLKAGRIS BISKVIER

Botten

200 g riven mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

POLKGRISFYLLNING

200 g smör

3,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk pepparmints arom

6 stycken polkagriskäppar

2 äggulor

Lite karamellfärg om man vill ha mer rosa färg

100 g vit choklad

1 tsk olja

GÖR SÅHÄR

Botten

Riv mandelmassa och blanda med socker och äggvita.

Spritsa ut eller klicka ut bottnar.

Grädda ca 8-10 minuter 175 grader.

Låt svalna.

Smörkräm

Vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom fluffigt.

Tillsätt till sist krossade polkagrisar och ev. färg.

Spritsa ut smörkrämen eller klicka på dina bottnar. Ta en spatel och runda till.

Ställ i kylskåpet eller frysen en stund.

Doppa i vit choklad och lite rapsolja. Strö över krossade polkagrisar

IMG_5521 IMG_5511

Andra biskvirecept

Biskvier med skumtomtar

Chokladbolls biskvier

Toffifee biskvier

Biskvi snittar


Kommentarer


  1. Nathalie 2 december, 2016 on 00:08 Svara

    Måste fråga vart ska äggulorna vara? Ser inte det i beskrivningen men de finns i innehålls listan 😳

    • Sweet and Simple 4 december, 2016 on 16:07 Svara

      det ska vara i smörkrämen tack!

  2. Patrik 5 december, 2016 on 21:51 Svara

    Oj ! Vilka kakor. Vilken smak upplevelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna