VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkaks kärlekmums

IMG_5307IMG_5300

VARNING!

TOTALT LIVSFARLIG KAKA!

Efter första tuggan blev jag frälst! En lagom smak av pepparkaka, choklad, kokos! Pust!

Det här är alltså kärleksmums smak av pepparkaka.

Som en mjuk pepparkaka med kakao och en kärleksmumsglasyr o kokosflingor! Ni måste testa den!

Det går utmärkt att halvera receptet för det blir en stor långpanna. Den går bra och frysa!

PEPPARKAKS KÄRLEKSMUMS

150 g smör

2 dl mjölk

6 ägg

4 dl socker

1 msk vaniljsocker

1,5 msk kakao

1 msk pepparkakskrydda

4 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

KÄRLEKSMUMSGLASYR

75 g smör

4 dl florsocker

1/2 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1/2 dl starkt kaffe

kokos

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och häll i mjölken ställ åt sidan för att svalna.

Vispa ägg,socker vaniljsocker pösigt.

Tillsätt mjöl, pepparkakskrydda, kakao och bakpulver.

Häll i smörblandningen. Rör om.

Lägg ett bakplåtspapper i en 30,40 cm form.

Grädda ca 15 minuter.

Gör glasyren.

Smält smöret och rör i övriga ingredienser.

Bre på din kaka och häll på kokos

Skär rutor.

Andra pepparkaksrecept

Pepparkaks cookies

Pepparkaks sirap

Pepparkaks pannacotta

Pepparkaksbrownie

Pepparkakor med rocky road

Mjuk pepparkaka

Pepparkaks cheesecake


Kommentarer


  1. Sara 30 november, 2016 on 20:32 Svara

    Supergoda! Jag har bakat dessa pepparkakskärleksmums idag, väldigt mumsiga! Tack för ett riktigt bra recept <3

    • Sweet and Simple 1 december, 2016 on 05:12 Svara

      Vad roligt 🙂

  2. carolina 4 december, 2016 on 17:34 Svara

    Gäller ugnstemperaturen varmluftsugn eller vanlig över/undervärme?

    • Sweet and Simple 5 december, 2016 on 12:17 Svara

      jag hade vanlig:)

  3. Carolina 5 december, 2016 on 12:40 Svara

    Tack 🙂 Jag bakade dem igår och de fick tummen upp av hela familjen! Jättegoda! Skar dem i små munsbitar…

    • Sweet and Simple 5 december, 2016 on 19:27 Svara

      Oh va kul!!

Lämna ett svar till Carolina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna