VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Williamtårta på 15 minuter!

IMG_5251IMG_5245

William tårta är en av mina favorit tårta. En chokladbotten med vaniljkräm och päronkräm med ett marsipanlock, choklad och hackade hasselnötter.

Den här tårtan gör du på ett kick! Tiden fanns inte idag o jag köpte färdiga chokladbottnar. Men om man vill göra sin egen chokladbotten rekommenderar jag den HÄR 

WILLIAM TÅRTA

Ett paket färdiga chokladbottnar

VANILJFYLLNING

2 dl mjölk

5 msk marsanpulver

2 dl grädde

PÄRONGRÄDDE

4 dl vispgrädde

2,5 dl päronkräm (Jag använde kiviks)

1 dl florsocker

2 msk marsanpulver

Ett marsipanlock

150 g mörk choklad

2 dl hackade hasselnötter

GÖR SÅHÄR

Vispa upp grädden till fyllningarna.

Börja med glasskrämen. Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden

Ta vispad grädde och häll i päronkräm, florsocker, marsanpulver, ev. päronessens.

Rör om.

Ta fram dina bottnar.

Lägg på ett lager vaniljkräm, sen ett lager päronkräm. Ta även päronkräm runt om tårtan.

Lägg på ett marsipanlock.

Häll på smält mörk choklad och lägg på hackade hasselnötter.

IMG_5252

15134356_10155405865996124_1585989232_n


Kommentarer


  1. Ann 20 november, 2016 on 16:55 Svara

    Wow?

  2. Diana - "La madre" 21 november, 2016 on 14:07 Svara

    oj vad gott det såg ut och snabbt!! Såna recept gillar jag. 🙂

  3. Johanna 1 januari, 2017 on 12:20 Svara

    Åh, hur har jag kunnat missa din blogg? Jag som älskar bakbloggar ? Tårtan ser så god ut. Undrar bara hur man ska göra när man brer päronkräm runt tårtan? Är det som ett ”lim” till marsipanen?

    • Sweet and Simple 1 januari, 2017 on 13:11 Svara

      Va kul du har hittat hit!
      Jag hade inte vågat det för att risken är att marsipanen smälter..
      Ha en fin dag!!

  4. Det ser riktigt gott ut! ツ Kram! ♡

  5. Emma 18 september, 2017 on 22:48 Svara

    Gjorde denna mjölkfri till en bjudning i helgen och den blev mycket uppskattad! Tack för recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna