William tårta är en av mina favorit tårta. En chokladbotten med vaniljkräm och päronkräm med ett marsipanlock, choklad och hackade hasselnötter.
Den här tårtan gör du på ett kick! Tiden fanns inte idag o jag köpte färdiga chokladbottnar. Men om man vill göra sin egen chokladbotten rekommenderar jag den HÄR
WILLIAM TÅRTA
Ett paket färdiga chokladbottnar
VANILJFYLLNING
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl grädde
PÄRONGRÄDDE
4 dl vispgrädde
2,5 dl päronkräm (Jag använde kiviks)
1 dl florsocker
2 msk marsanpulver
Ett marsipanlock
150 g mörk choklad
2 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
Vispa upp grädden till fyllningarna.
Börja med glasskrämen. Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden
Ta vispad grädde och häll i päronkräm, florsocker, marsanpulver, ev. päronessens.
Rör om.
Ta fram dina bottnar.
Lägg på ett lager vaniljkräm, sen ett lager päronkräm. Ta även päronkräm runt om tårtan.
Lägg på ett marsipanlock.
Häll på smält mörk choklad och lägg på hackade hasselnötter.
Wow?
oj vad gott det såg ut och snabbt!! Såna recept gillar jag. 🙂
Åh, hur har jag kunnat missa din blogg? Jag som älskar bakbloggar ? Tårtan ser så god ut. Undrar bara hur man ska göra när man brer päronkräm runt tårtan? Är det som ett ”lim” till marsipanen?
Va kul du har hittat hit!
Jag hade inte vågat det för att risken är att marsipanen smälter..
Ha en fin dag!!
Det ser riktigt gott ut! ツ Kram! ♡
Gjorde denna mjölkfri till en bjudning i helgen och den blev mycket uppskattad! Tack för recept!