VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladfudge med knäck

IMG_4968

 

Lite mer än 2 veckor kvar till advent. Alltså var tar tiden vägen? Helt galet!

Jag har redan bakat en sats lussekatter. Det brukar bli ex antal satser under december, de tar ju slut så snabbt.

Jag använder alltid det HÄR receptet när jag bakar lussebullar. Bullarna blir otroligt saftiga och fluffiga.

Här har vi en fantastisk chokladfudge med en seg knäck inuti.

Alltså jag är kär i denna chokladfudge. Smälter choklad och i med kondenserad mjölk och det bästa av allt så är det den godaste fudgen jag har smakat!

Ni har inte missat min dammsugarefudge som jag gjorde förra veckan?

Förra året gjorde jag en supersmarrig Ferrero rocher fudge, checka in den.

Trevlig helg mina vänner!

CHOKLADFUDGE

300 g mörk choklad

1 burk kondenserad mjölk

KNÄCK

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

1 dl hackad mandel

GÖR SÅHÄR

Smält chokladen. Häll i en burk kondenserad mjölk.

Rör om.

Lägg i bakplåtspapper i en form. Lägg i hälften av smeten i en form och spara lite fudge.

Gör knäcken

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 125° Tillsätt mandel.

Låt knäcken svalna en aning.

Häll över knäcken i formen tillsammans med fudgen.

Lägg på sista fudgen från bunken.

In i frys/kylskåp 30 min

Skär bitar.

IMG_4942


Kommentarer


  1. Lotta 11 november, 2016 on 14:56 Svara

    Jisses så gott det ser ut! Måste jag absolut göra! Tål varken nötter eller mandel, men jag tänkte testa med solroskärnor. Brukar använda dom torrostade saltade som ersättning i bakverk/godis.

  2. Jeanette 11 november, 2016 on 16:33 Svara

    Åh vad sugen man blir. Ser jättegott ut 🙂

  3. Josefine 19 december, 2016 on 17:14 Svara

    Hej! Vilken stl på formen ungefär använder du? Så sugen på att göra denna till jul!

    • Sweet and Simple 20 december, 2016 on 13:56 Svara

      Jag använde en sådan form med 20 ,15 cm

Lämna ett svar till Josefine Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna