VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Biskvi snittar

IMG_4642IMG_4647

Kom ni ihåg när jag bakade biskvier i långpanna? Detta påminner lite om detta. Lätt, smidigt, o supergott!

Jag rev ner mandelmassa i snittsmeten och kakorna blev sådär härligt sega som man vill ha dem.

Uppe på kakorna så är det en choklad biskvifyllning o smält choklad över!

BISKVISNITTAR

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl riven mandelmassa
FYLLNING
125 g mjukt smör

50 g smält mörk choklad

1 dl florsocker

1 äggula

1 msk vaniljsocker

+ 100 g smält choklad

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassa

Vispa ihop varmt smör (ta in några sekunder i micro) och de övriga ingredienser till en smidig deg.
Använd degkrokar på en elvisp eller knåda för hand.
Rulla ut längder på ett bakpappersklädd plåt och platta lätt.
Grädda 6-8 minuter.
Skär snittar, låt svalna

Gör Biskvifyllningen

Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner den smälta mörka chokladen under omrörning.

Lägg på ett lager fyllning på kakorna efter de har svalnat en aning.

Häll på smält smör. In i frysen 10 minuter och skär snitten igen.

IMG_4653

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna