Som sagt jag snöar in på saker, ja sån är jag! hehe!
Nu e det snittar som gäller, den här gången blev det chokladbollssnitt. Alltså chokladsnittar med chokladbollsfyllning på, sen kan man ju välja om man vill ha pärlsocker eller kokos. Jag är en pärlsockrare!
Chokladsnittar är ju så gott! En småkaka som är både seg och krispig på samma gång!
Ni har inte glömt och baka min chokladbollsrulltårta? Supergod!!
CHOKLADSNITTAR
100 g smör
1 1/2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
CHOKLADBOLLAR
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker. Blanda ner övriga ingredienser till degen. Rulla ut till 3 längder, ca 2 cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut längderna, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Du nyper ihop alla ingredienser till chokladbolls smeten.
Direkt efter gräddningen lägger du på en chokladbolls smeten på kakorna.. Skär snittar
Lägg på pärlsocker
Hihi vad fiffigt att kombinera de två 🙂