En klassisk småkaka med choklad går hem hos de flesta.Lätt som en plätt att baka också. De roligaste jag vet är att baka småkakor, det går att variera med olika smaker och det går snabbt att tillaga.
De här chokladsnittarna har en kärleksmums glasyr och kokos som toppas efter gräddning.
Mums säger jag!
KÄRLEKSMUMS SNITT
ca 20 st
100 g smör
1 1/2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
KÄRLEKSMUMS GLASYR
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop smör och socker. Blanda ner övriga ingredienser till degen. Rulla ut till 3 längder, ca 2 cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut längderna, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Gör glasyren.
Smält smör, tillsätt resten av ingredienserna. Häll på glasyren efter gräddning, skär snitt.
Låt stå i kylen och frys en stund. Så de sätter sig lite.
Hej! Går dessa frysa i några dagar tror du? ?
absolut så gjorde jag med mina 🙂
Vad innebär stark kaffe? Klart kaffe då el? O varför blir min glasyr så
Kass alltid ?
jag vet faktiskt inte… :S
Är det meningen att blandningen ska bli väldigt smulig?
Jag följde receptet till punkt och pricka men allt jag fick var en väldigt smulig deg som inte gick att forma, la i 75 gram smör till och då blev den lite bättre men inte mycket.
🙁
Det blev gott oavsett men jag blev lite fundersam 🙂
Madde
Ja det stämmer.. det man ska tänka på när man gör snittar att ta bara i lite mjöl i taget..Jag gjorde också de felet o undrade vad som var fel.