Det går en underlig sjuka i Kristianstad, rulltårtasjukan!
Det bakas rulltårtor så in i! Bagaren kan inte sluta att baka rulltårtor.
Skämt o sido, ja mycket rulltårtor blir det. Så kul tycker jag!
Den här rulltårtan är smaksatt med kanel och kardemumma, sen en smörkrämfyllning med rivet äpple o mer kanel och vanilj. Sen vaniljsås på toppen!
ÄPPLEPAJ RULLTÅRTA
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
FYLLNING
150 g rumstempererat smör
1 msk kanel
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
ÄPPLEKOMPOTT
3 st små äpple
3 msk socker (eller efter smak)
1 msk ljus sirap
0,5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
+ vaniljsås (gör en egen eller köp färdig)
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Vänd ner resterande ingredienser.
Ta fram en plåt och lägg i ett bakplåtspapper. Häll i smeten
Grädda ca. 5 min eller tills rulltårtan har fått färg.
Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper och strö över socker.
Vänd över rulltårtan. Pensla vatten på bakplåtspappert som det inte vill lossna.
Vispa upp fyllningen med elvisp.
Vispa upp smör, florsocker, kanel pösigt. ca 2-4 min.
Bre på kakan
Ta fram en stekpanna och stek de rivna äpplena tillsammans med övriga ingredienser. Låt det stekas i några minuter eller tills de börjar bli gyllenbrunt. Fördela över rulltårtan.
Rulla rulltårtan på långsidan.
Häll på vaniljsås.
Ser sååå gott ut den måste provas