Äntligen fredag!
Sommaren är förbi men glass kan man äta året runt eller hur?
Den här krämiga glasstårta har en botten av oreokex och glassmakerna är mint, choklad och vanilj.
Det som är skönt det är samma enkla glassrecept i alla! Det här receptet är de absolut de enklaste och godaste att göra glass på!
GLASSTÅRTA
(form 20 cm)
oreobotten
1 paket oreo
50 g smör
5 dl vispgrädde
1 kondenserad mjölk
Lager 1
ett kryddmått pepparmintsarom
Lager 2
100 g smält mörk choklad
Lager 3
1 msk vaniljsocker
På toppen riven mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Krossa oreokexen. Smält smör och rör tillsammans med kexen. Lägg i kexmassan i en form. Lägg in i frysen så länge du gör glassen.
Vispa grädden lätt och tillsätt därefter den kondenserade mjölken. Vispa till dess att röran tjocknar och allt har blandats väl.
Ta fram tre skålar och lägg i lika mycket i varje
I första skålen tillsätter du pepparmintsarom ev. lite färg
I andra skålen smälter du mörk choklad och häller i och rör om.
I sista skålen tillsätter du vaniljsocker.
Häll på mintglassen först och låt stå en halvtimme i frysen. (lägg in de andra skålarna i kylen)
Häll sedan på chokladen och in i halvtimme i frysen.
Häll sista skålen med vanilj och låt stå i frysen minst 4 h.
Riv över choklad
Mums vad fina bilder med