Kanelbullens dag imorgon! Då är det dags att ladda upp! Är ni redo?
Har man inte tid att göra sina egna bullar så har du en rulltårta på en kvart som smakar precis som kanelbullar.
Ja de smakar verkligen som kanelbullar kanske en aning luftigare.
Jag har gjort ett recept tidigare som en stor tårta spana in det här
Vill ni prova kanelbullekladdkaka så hittar ni receptet här
Eller kanske kanelbullefondant?
Varför inte hemmagjorda gifflar?
KANELBULLERULLTÅRTA
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
FYLLNING
150 g rumstempererat smör
1 msk kanel
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
+ pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Vänd ner resterande ingredienser.
Ta fram en plåt och lägg i ett bakplåtspapper. Häll i smeten
Grädda ca. 5 min eller tills rulltårtan har fått färg.
Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper och strö över pärlsocker och lite socker.
Vänd över rulltårtan. Pensla vatten på bakplåtspappert som det inte vill lossna.
Vispa upp fyllningen med elvisp.
Vispa upp smör, florsocker, kanel pösigt. ca 2-4 min.
Bre på kakan
Rulla rulltårtan på långsidan.
Klart!
Hej,
Jag skulle vilja komma i kontakt med dig, du har möjligtvis inte en mailadress som jag kan maila på?
Med vänlig hälsning,
Alexandra
[email protected]
Ska kakan vara varm eller kall när fyllningen breds på?
ljummen:)
Tack 🙂
Älskar din blogg, bilder och recept MEN då jag älskar att ta skärmdumpar undrar jag, snälla kan du göra ett mindre format på dina fina bilder så jag och alla andra får en bild samt ingrediens samt utförande på ditt bakverk på 1 sida (max 2)?? Vore en STOR hjälp! Tack?
Tror du att man kan byta ut kanelen till kardemumma i rulltårtan? Tänkte på att på bullrecept är det oftast kardemumma.
Mvh Marie
Absolut!