VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kanelbullscheesecake

IMG_3976

Här har vi en fryst cheesecake smak av kanelbullar.

I den här cheesecake finns det gömmor av kanelbullsdeg, dvs. smält smör med florsocker, vaniljsocker och kanel. Uppe på ringlade jag en ljuvlig kanelkolasås som toppas med pärlsocker.

BOTTEN
1 paket digistivekex
100 g smält smör
0,5 tsk kanel
KANELBULLSCHEESECAKE
3 äggulor
1 dl florsocker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
KANELBULLSDEG
4 msk smält smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
KANELBULLESÅS
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
50 g smör
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR
Banka eller mixa digestivekex till smulor. Detta kan du göra på ett enkelt sätt genom att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Fördela i en 24 cm form tillsammans med smält smör och kanel.
Vispa upp grädden, ställ åt sidan.
Vispa i övriga ingredinser.
Gör kanelbullsdegen. Smält smör rör i florsocker, vaniljsocker och kanel.
Konsistensen ska vara lite tjockare än glasyr då är den perfekt. om den är för lös så i med lite mer florsocker.
Häll smeten i formen varvat med kanelbullsdegen. Låt stå i frys minst 4 timmar.
Gör kanelsåsen. Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredienser
Koka upp såsen tills den blir lite trögflytande.
Låt den svalna helt.
Ringla ut på cheesecaken som en stråle.
Strö på pärlsocker.
IMG_3988IMG_3993

Kommentarer


  1. Ann 3 oktober, 2016 on 10:00 Svara

    Den ska bakas💜

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna