VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Biskvier med chokladbollfyllning

IMG_3916IMG_3925

Nu när jag har provat att göra biskvier i långpanna så är det svårt att gå tillbaka till den traditionella biskviformen. Det är så bökigt, pilligt och kladdigt. Långpanna är så perfekt!

Så här har vi en mandelmassa botten med en chokladbollsfyllning med smält mörk choklad.

BISKVIER

500 g riven mandelmassa

2 äggvitor

1 dl strösocker

CHOKLADBOLLAR

130 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

3 dl mixade havregryn

3 msk starkt kaffe

CHOKLADÖVERDRAG

200 g mörk choklad

+ pärlsocker eller kokos

GÖR SÅHÄR

Riv mandelmassan. Rör ihop tillsammans med äggvita och socker.

Ta fram en form och grädda i ugnen 175 grader ca. 15-20 minuter.

Gör en chokladbollsmet

Mixa havregrynen i en matberedare.

Rör ihop alla ingredienser i en bunke.

Bre på chokladbollssmeten på mandelmassabotten.

Låt stå i frys minst 1 timme.

Smält mörk choklad och bre på. Strö över pärlsocker eller kokos

Skär önskade rutor.

IMG_3921


Kommentarer


  1. Ann 28 september, 2016 on 19:47 Svara

    Sååå gott det ser ut

  2. Nilsson 16 oktober, 2016 on 23:31 Svara

    Vilken kaka !! Underbart god.

  3. Nethan 17 december, 2016 on 20:25 Svara

    Ser otroligt gott ut 😀 Måste prova att göra denna!Hur stor form hade du?

    • Sweet and Simple 18 december, 2016 on 10:35 Svara

      30,20 cm:)

Lämna ett svar till Nilsson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna