VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sockerbullsmuffins

IMG_3825IMG_3843

Idag blev det sockerbullsmuffins. Ja de smakar faktiskt så med. Snabbt går det att göra dem med. På en halvtimme har du dem i din hand.

Muffinsen är ganska kompakt och påminner lite som munkar. I mitten finns en liten överraskning av en vaniljkräm.

Efter kakorna har svalnat penslar man på smält smör och doppar dem i socker.

SOCKERBULLSMUFFINS

200 g rumstemperat smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

5 1/2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

en nypa salt

2 1/2 dl mjölk

VANILJKRÄM

Marsanpulver blandat med mjölk. ca 2 dl mjölk med 4 msk pulver (ev mer pulver det ska vara lite tjockt)

+ Lite smält smör och socker till doppningen

Eller gör en egen vaniljkräm

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa upp smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa det vitt och luftigt.

Vänd ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt lite i taget.

Rör om och tillsätt mjölk.

Ta fram en muffinsplåt och häll i lite muffins smet.

Tillsätt vaniljkräm (ganska mkt) ungefär 1 msk

Tillsätt lite smet till.

Grädda ca. 20 minuter.

Lägg på lite till vaniljkräm om de så önskas 

Smält smör och pensla på muffinsen. Doppa i strösocker

IMG_3861IMG_3868


Kommentarer


  1. Maria 26 september, 2016 on 16:22 Svara

    Hej. Såg att du bor i Kristianstad. Ska nämligen åka dit där och undrar om det finns något grymt café i staden 😊

    • Sweet and Simple 27 september, 2016 on 08:55 Svara

      jag skulle valt fantasti, de har en fantastisk glass!

  2. Carin 14 augusti, 2017 on 18:57 Svara

    Kan man frysa dessa?

    • Sweet and Simple 16 augusti, 2017 on 19:20 Svara

      javisst

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna