Att göra sin egen granola/musli är inte alls svårt. Jag äter nästan alltid den här granolan till frukost med en krämig vaniljkvarg och färska frukter eller syrliga bär. Fräscht och så gott!
Jag har valt att göra en paj med en knaprig granola botten, vaniljkvarg som fyllning och färsk frukt på toppen.
Vem vill inte ha en sådan här frukost? Dessutom full med nyttigheter!
Jag har valt att smaksätta med rivna äpplen och äpplejuice för mer äpplesmak, sen kanel och vaniljpulver så det smakar som äpplepaj!
ÄPPLEPAJ GRANOLA
ungefär 10 portioner
1/2 dl hackade jordnötter
1/2 dl hackade hasselnötter
5 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1/2 dl olja
1 dl sötströ eller 1 dl honung
1 dl äpplejuice (helst juicepressad)
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 st rivet äpple
+ vanilkvarg eller fil och färsk frukt och bär
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredinser i en bunke och lägg ut på ett bakplåtspapper (om du gör paj så tryck ut i pajer, tryck hårt ner i formen så det packas väl)
Rosta ca 12-20 minuter eller när granolan har fått färg
Servera till filen
eller vaniljkvarg med frukt och bär
Förvara i en burk.
Kommentera