Alltså den här kladdkakan, de godaste jag har ätit på länge.
En klassisk kladdkaka med en krämig mintfrosting och en alldeles ljuvlig chokladganache.
Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen.
En av de bästa sakerna med kladdkakor är att de blir godare efter varje dag om du lämnar dem i kylskåpet för en dag eller två. Problemet är i vårt hus är ingen kan lämna dem ensamma så länge.
En favorit för alla choklad och mintälskare!
KLADDKAKA
100 g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
2 dl strösocker
MINTFROSTING
3 dl grädde
50 g rumstemperat smör
50 g philadelphiaost
1 tsk pepparmints arom (eller efter smak)
1 dl florsocker
100 g vit choklad
CHOKLADGANACHE
100 g smör
200 g mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Smöra och bröa en form och grädda 8-15 minuter beroende på vilken form du tar. Kakan ska vara kladdig.
Låt stå i frysen.
Gör mintfrostingen.
Vispa upp grädde i en bunke. Ställ åt sidan.
Ta fram en annan bunke och vispa upp smör, philadelphiaost, florsocker i ca 5 minuter. (Använd rumstemperade ingredinser för annars kan de skära sig) Tillsätt grädden, pepparmintsarom och ev. grön färg.
Sist rör i smält vit choklad.
Lägg på frostingen på kladdkakan. Låt stå i frysen minst en timme.
Smält sedan mörk choklad tillsammans med smöret och häll på kakan.
Skär önskade bitar.
Kommentera