Hej och välkomna hit nya som gamla läsare.
Sabina heter jag och bor i Kristianstad tillsammans med min man Fredrik och våra barn Vincent och Mollie.
Jag har bloggat hos blogg.se i 4 år, då jag har hunnit med lite av varje.
Jag vann matbloggspriset i kategorin bästa bakblogg bland annat.
Nu börjar nya utmaningar här och det ska bli så spännande och så roligt!
Här på bloggen kommer ni först och främst hitta bakrecept men jag vill även dela med mig min vardag, matlagning och fotografering.
Välkomna igen!
.Idag bjuder jag på äppelpaj tryfflar eller om man vill kalla dem bollarna.
Whatever, skitgoda iallafall!
Tänk dig äppelpaj i pralinform med vit choklad, kanel och vanilj!
Dessutom är dem superlätta att göra!
Bollarna innehåller philadelphiaost, digistivekex och en ljuvlig äppelkompott, som sedan rullas och doppas i vit choklad.
Dem går superbra och frysa!
ÄPPELPAJTRYFFLAR
ÄPPLEKOMPOTTEN
1 äpple
0,5 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl havregryn
BOLLARNA
80 g philadelphiaost
2 msk florsocker
200 gram digistivekex (ett halvt paket)
+100 g vit choklad ev. strö över lite kanel
GÖR SÅHÄR
Skala äpplet och lägg i en het stekpanna. Tillsätt socker, kanel, vaniljsocker och havregryn. Stek i 2 min eller när äpplena är mjuka.
Ta fram en bunke och lägg i philadelphiaost och smulade kex. Blanda i florsocker och äppelkompotten.
Blanda väl med händerna och låt smeten stå i frysen 30 minuter.
Rulla bollar (jag fick 15 st) och doppa varje boll i smält vitt choklad.
Pudra ev. kanel över bollarna.
Hej!
Jag testade att göra dessa idag, men doppar du dina bollar flera gånger i vitchoklad?
Mina blev inte så….