VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äppelpajtryfflar

IMG_3050

IMG_3129

Hej och välkomna hit nya som gamla läsare.

Sabina heter jag och bor i Kristianstad tillsammans med min man Fredrik och våra barn Vincent och Mollie.

Jag har bloggat hos blogg.se i 4 år, då jag har hunnit med lite av varje.

Jag vann matbloggspriset i kategorin bästa bakblogg bland annat.

Nu börjar nya utmaningar här och det ska bli så spännande och så roligt!

Här på bloggen kommer ni först och främst hitta bakrecept men jag vill även dela med mig min vardag, matlagning och fotografering.

Välkomna igen!

.Idag bjuder jag på äppelpaj tryfflar eller om man vill kalla dem bollarna.

Whatever, skitgoda iallafall!

Tänk dig äppelpaj i pralinform med vit choklad, kanel och vanilj!

Dessutom är dem superlätta att göra!

Bollarna innehåller philadelphiaost, digistivekex och en ljuvlig äppelkompott, som sedan rullas och doppas i vit choklad.

Dem går superbra och frysa!

ÄPPELPAJTRYFFLAR

ÄPPLEKOMPOTTEN

1 äpple

0,5 dl socker

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl havregryn

BOLLARNA

80 g philadelphiaost

2 msk florsocker

200 gram digistivekex (ett halvt paket)

+100 g vit choklad ev. strö över lite kanel

GÖR SÅHÄR

Skala äpplet och lägg i en het stekpanna. Tillsätt socker, kanel, vaniljsocker och havregryn. Stek i 2 min eller när äpplena är mjuka.

Ta fram en bunke och lägg i philadelphiaost och smulade kex. Blanda  i florsocker och äppelkompotten.

Blanda väl med händerna och låt smeten stå i frysen 30 minuter.

Rulla bollar (jag fick 15 st) och doppa varje boll i smält vitt choklad.

Pudra ev. kanel över bollarna.

IMG_3094


Kommentarer


  1. Helena Rahlenius 1 september, 2016 on 22:31 Svara

    Hej!
    Jag testade att göra dessa idag, men doppar du dina bollar flera gånger i vitchoklad?
    Mina blev inte så….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna