VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kanelbullsfondant

 
 
 
Hoppas ni har haft en bra semester, vi har två veckor kvar o vi njuter till fullo.
Vi har varit i Stockholm och göteborg än så länge.
Det är så skönt o bara vara.
 
Ikväll får vi besök och jag tänkte bjuda på en kanelbullsfondant till efterrätt.
Den påminner om kanelbullskladdkakan jag bakade för ett tag sen fast den här rinner ännu mer o den är sötare i smaken.
En rinnig chokladfondant med smak av kanelbullar, en klick vaniljglass till, ja men tack!
 
 
KANELBULLSFONDANT
(ca 12 st)
 
120 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g vit choklad
1 krm bakpulver
 
+pärlsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och bröa formar (jag tog en sådan form man använder när man gör muffins)
Lägg pärlsocker i botten i formarna.
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Tillsätt övriga ingredinser i en bunke och rör runt.
Tillsätt smeten i formarna.
 
Grädda ca 7-10 min beroende på hur rinnig du vill ha den.
Ta ut dem från formarna Servera genast.
 
 

Kommentarer


  1. Therése 31 juli, 2016 on 14:05 Svara

    Det här måste jag prova, har en kanelbulletokig familj så det kommer säkert uppskattas :)

  2. Felicia 31 juli, 2016 on 22:53 Svara

    Mums!

  3. Marie 1 augusti, 2016 on 09:49 Svara

    Det ser gott ut! Jag som älskar att baka kanske borde prova dessa:)

  4. Lena 1 augusti, 2016 on 16:15 Svara

    Detta låter ju helt himmelskt! 😀

  5. Anonym 3 augusti, 2016 on 08:36 Svara

    Ser gryyymt gott ut!

  6. Anonym 3 augusti, 2016 on 17:19 Svara

    jag dör för att blotta beskrvningen låter så ofantligt god!

  7. Erika 3 augusti, 2016 on 18:14 Svara

    Det låter intressant….

  8. Anonym 3 augusti, 2016 on 19:12 Svara

    mums :-)

  9. Charlotte Uleskog 8 augusti, 2016 on 15:38 Svara

    Vilken grej! Gott!

  10. Amanda Jona [SPONTAN] 15 augusti, 2016 on 13:11 Svara

    Men mums så gott!

  11. Anonym 16 augusti, 2016 on 13:51 Svara

    Ser väldigt gott ut =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna