VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dumle cheesecake

 

 
 
Sommar och sol!
 
 
Då passar det bra med en fryst cheesecake med dumle i cheesecakesmeten.
Botten är en digistivebotten med smält smör, sen ännu mer dumle på toppen!
 
Det går att byta ut dumle mot någon annan choklad, varför inte japp, snickers, marabou eller något annat smarrigt. Det som är så bra med cheesecake att det går att förbereda långt innan den ska ätas!
 
Perfekta fredagsmyset, eller hur? 
 
 
 
 
BOTTEN
1 paket digistivekex
100 g smält smör
 
DUMLECHEESECAKE
3 äggulor
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
20 st delade dumle
 
PÅ TOPPEN
ca. 20 st dumle
 
GÖR SÅHÄR
 
Banka eller mixa digestivekexen till smulor. Detta kan du göra på ett enkelt sätt genom att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Fördela i en 24 cm form tillsammans med smält smör.
 
Vispa upp grädden, ställ åt sidan.
 
Ta fram en annan bunke o vispa lätt upp äggulor och socker.
 
Vänd ner i grädden. Vispa ner philadelphiaost och vaniljsocker.
Dela dumlen på mitten och lägg i smeten och rör om.
 
Låt stå i frysen minst 6 timmar.
 
Lägg på fler dumle på toppen.
 
 
 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna